Έρχονται στην Κρήτη οι ομάδες του ΕΟΔΥ

Έρχονται στην Κρήτη οι ομάδες του ΕΟΔΥ

Μέσα στον Μάιο θα πιάσουν δουλειά οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και στην Κρήτη, διενεργώντας μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Αυτό είπε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη σημειώνοντας ότι στο νησί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνολικά 28 κινητές μονάδες εκ των οποίων οι 8 θα καλύπτουν το ν. Ηρακλείου.

Ο κεντρικός συντονισμός τους διοικητικά θα γίνεται από τη ΔΥΠΕ Κρήτης. Προτεραιότητα των κινητών ομάδων είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 κινητές ομάδες. Θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

Θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020» και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

Πηγή: Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ