Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη, στη Νέα Αλικαρνασσό

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06/04/2022, στον προαύλιο χώρο του I.N Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό και ώρες 16:30 - 19:30. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη βοήθεια της Ενορίας του Αγίου Νικολάου. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Οδηγίες για τους αιμοδότες  

-Αίμα μπορούν να δώσουν, όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 2 ώρες, από το μεσημεριανό. 

-Μαζί τους, πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης, π.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.   

- Σε περίπτωση νόσησης με COVID-19 πρέπει να έχουν παρέλθει 28 ημέρες, μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων για να δώσουν αίμα. Δεν πρέπει να προσέρχονται στην αιμοδοσία, πολίτες με οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού ή πρόσφατης επαφής, με πιθανό ή επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19. Δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού, για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19, με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση ήπιων αντιδράσεων από τον εμβολιασμό πρέπει να περιμένουν 7 ημέρες, μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

-Σημαντικό είναι ότι, ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα, να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει, σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας, για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.  

Παράλληλα, με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:

-Ενημέρωση & Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος. 

-Ενημέρωση & Εγγραφή Δωρητών Οργάνων, στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

-Ενημέρωση & παράδοση ασκού, για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες), σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης  

Πληροφορίες 6978-247010, 2810-239773  email [email protected]

www.aimatocritis.gr  

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ