Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη, στη Νέα Αλικαρνασσό

Newsroom
Newsroom

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών, με τη στήριξη της Ενορίας Αγίου Νικολάου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/06/2022, στη Νέα Αλικαρνασσό στον προαύλιο χώρο του I.N Αγίου Νικολάου και ώρες 17:30 - 21:00με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με τη στήριξη της Ενορίας του Αγίου Νικολάου.

Οδηγίες για τους αιμοδότες  

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες, από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 2 ώρες, από το μεσημεριανό. 

-Μαζί τους, πρέπει να έχουν την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης, π.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.

-Σημαντικό είναι ότι, ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα, να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων. Επίσης, στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας, για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.  

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:  

-Ενημέρωση & Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος. 

-Ενημέρωση & Εγγραφή Δωρητών Οργάνων, στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

-Ενημέρωση & παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες), σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης  

Πληροφορίες 6978-247010, 2810-239773, email aimatocritis@hotmail.com 

www.aimatocritis.gr  

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ