Έτσι θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας από την Τετάρτη!

Newsroom
Newsroom

Αυλαία για τη νέα εμβληματική Πλατεία

Μια μικρή παράταση 5 ημερών πήρε η παράδοση της αναπλασμένης Πλατείας Ελευθερίας στο Ηράκλειο, αφού η αρχική σκέψη για να δοθεί σήμερα πήρε μια ολιγοήμερη αναβολή.

Όπως διευκρίνισε σήμερα στο Cretalive ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης: «Αν την δίναμε σήμερα θα ήταν εντελώς 'γυμνή'. Γι' αυτό σε συνεννόηση με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το πρασίνισμα της ιστορικής πλατείας είπαμε να γίνει αυτό την ερχόμενη Τετάρτη που θα έχουν τοποθετηθεί και φυτά αλλά και τα παγκάκια"

Όπως μας εξήγησε ο εργολάβος πρασίνου της Πλατείας, Φίλιππος Φασουλάκης, από σήμερα κιόλας, σημαδεύουν την πλατεία στα σημεία που θα τοποθετηθούν οι ανθοφόροι θάμνοι, ενώ κάτω από τα δέντρα της πλατείας έχουν δημιουργηθεί παρτέρια 20-60 τετραγωνικών μέτρων κι εκεί θα δημιουργηθούν εσωτερικοί κύκλοι -εννιά στον αριθμό- σε κάθε παρτέρι όπου, σε πρώτη φάση, ως την Τετάρτη δηλαδή θα έχουν φυτευτεί 2500 φυτά.

nea

Σε πρώτη φάση, θα φυτευτούν, μεταξύ άλλων, Βερβένες, Λεβαντίνες, Φελίτσιες, Γκαζάνια, Στατικές, Λαντάνες και Δεντρολίβανο.

 

 

Δείτε επίσης:

Όλες οι αλλαγές στην πλατεία Ελευθερίας- Πότε παραδίδεται το δυτικό τμήμα (video)

Χωρίς συντριβάνι αλλά με 13.000 φυτά η «νέα» πλατεία Ελευθερίας (video)

Μαζεύουν υπογραφές για το συντριβάνι στην υπό ανάπλαση Πλατεία Ελευθερίας

Πλατεία Ελευθερίας: Αντιδράσεις για την "ακύρωση" του συντριβανιού

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ