Εξαίρεση από τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ζητάει ο δήμος

Εξαίρεση από τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση ζητάει ο δήμος

Μια "ανάσα" πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμος Ηρακλείου ζητά εξαίρεση

Εξαίρεση του Ηρακλείου από την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ζήτησε ο Βασίλης Λαμπρινός από την Κεραμέως

Επιστολή με την οποία ζητά να εξαιρεθεί ο Δήμος Ηρακλείου από την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, απέστειλε αυτήν την εβδομάδα ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο κείμενο, ο Δήμαρχος περιγράφει στην Υπουργό την κατάσταση ως έχει και ξεκαθαρίζει ότι ο Δήμος έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε στο ακέραιο για την εύρεση δέκα αιθουσών (η σύμβαση για την τοποθέτηση των οικίσκων υπεγράφη με τον ανάδοχο στις 1/9/2020, η παράδοση αναμένεται στα μέσα Οκτώβρη, ωστόσο μέχρι τότε έχουν εξασφαλιστεί 11 πλήρως εξοπλισμένες και λειτουργικές αίθουσες Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών. Έτσι θα είναι εφικτή η στέγαση περίπου 250 παιδιών).

Ωστόσο η καθυστέρηση της ΚΤΥΠ για την τοποθέτηση των υπόλοιπων 22 αιθουσών, καθώς και το γεγονός ότι οι αίθουσες που έχουν βρεθεί από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας σε Δημοτικά Σχολεία, δεν διαθέτουν ούτε τον απαραίτητο εξοπλισμό (τραπεζάκια, καρεκλάκια, τραπέζι εκπαιδευτικού, βιβλιοθήκες ,κ.λ.π ), ούτε και τουαλέτες που να μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, καθιστούν την εφαρμογή του μέτρου προβληματική, αναφέρει ο Δήμαρχος.

Ως εκ τούτου και για να μην εφαρμοστεί με προχειρότητα που θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, ζητά από την υπουργό να εξετάσει την εξαίρεση του Δήμου Ηρακλείου για τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ