Εξαπάτησαν τους γονείς, εξαπάτησαν και την κόρη!

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Επιτήδειος τηλεφώνησε παριστάνοντας τον λογιστή και "ξάφρισε" 10.000 ευρώ

Της Κατερίνας Παντινάκη

"Γεια σας, ο λογιστής σας είμαι!" Με αυτή την ατάκα μπήκε απευθείας στο "ψητό" ο απατεώνας που, χθες κάλεσε Ηρακλειώτισσα, παριστάνοντας το λογιστή της οικογένειας και ζητώντας ευαίσθητα τραπεζικά στοιχεία, δήθεν για να κάνει πιστωθεί στο λογαριασμό κάποιο επίδομα, για συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας, αναφέροντας μάλιστα και το μικρό όνομα του δικαιούχου.

Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι επιβεβαίωσε ποιον ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ρωτώτας "Αποστόλη, εσύ είσαι;", αλλά και έχοντας ακούσει για επιδόματα που αυτό το διάστημα δίνονται σε δικαιούχους, συμφώνησε να γνωστοποιήσει τον αριθμό της κάρτας ανάληψης ...και το pin!

Η ώρα περνούσε και χρήματα δεν "έμπαιναν" στο λογαριασμό κι έτσι η κόρη της οικογένειας κάλεσε πίσω το νούμερο που είχε καλέσει τη μητέρα της για να διευκρινίσει αν όλα είχαν γίνει σωστά.

Ο απατεώνας βρήκε ευκαιρία και πατόντας πάνω στην εμπιστοσύνη της κοπέλας που θεωρούσε ότι μιλούσε με το λογιστή της οικογένειας, ρώτησε αν η ίδια διατηρούσε κάποιο προσωπικό λογαριασμό και πόσα χρήματα είχε μέσα. Οι δε, ερωτήσεις, ήταν τόσο  κοφτές, επίμονες και αγχωτικές, δήθεν για να προλάβει την προθεσμία και να μη χαθεί το επίδομα, ώστε και η κόρη σαν να "νέκρωσε" εκείνη τη στιγμή και απαντούσε μηχανικά στις ερωτήσεις, δίνοντας κι εκείνη τραπεζικά στοιχεία της.

Το αποτέλεσμα ... 6.000 ευρώ από το λογαριασμό των γονιών και 4.000 ευρώ από το λογαριασμό της κόρης έκαναν "φτερά" σε χρόνο ρεκόρ.

Η οικογένεια απευθύνθηκε, σήμερα στην Τράπεζα όπου διατηρεί τους λογαριασμούς, υποβάλλοντας αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγής, ευελπιστώντας τα χρήματα να επιστραφούν...

 

Δείτε επίσης:

Της τηλεφώνησε μέσα ... στη νύχτα, παριστάνοντας το λογιστή της!

Έτσι "αδειάζουν" τους τραπεζικούς λογαριασμούς οι απατεώνες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ