Της τηλεφώνησε μέσα ... στη νύχτα, παριστάνοντας το λογιστή της!

Της τηλεφώνησε μέσα ... στη νύχτα, παριστάνοντας το λογιστή της!
Φρόσω Μαστορίδη
Φρόσω Μαστορίδη

Άγνωστος προσπάθησε να "ψαρέψει" στοιχεία μέσω τηλεφώνου - Δεν έχουν τέλος οι απάτες στην Κρήτη!

Της Φρόσως Μαστορίδη

Τρόπους για να γίνονται πιστευτοί εφευρίσκουν οι απατεώνες, που επιχειρούν - και κάποιες φορές τα καταφέρνουν - να εξαπατούν πολίτες και να αποσπούν χρήματα. Γιατί, όσο υποψιασμένος και να είσαι, δε θα σκεφτείς ότι ... μάλλον έτσι είναι, αν ο άνδρας που σου μιλάει στο τηλέφωνο, επικαλεστεί "αποδείξεις και ονόματα"; Μόνο που στην περίπτωση γυναίκας από το Ηράκλειο, η περασμένη ώρα του τηλεφωνήματος χτύπησε "καμπανακι", παρά το ότι ο άγνωστος στο τηλέφωνο ήξερε ακόμη και ... ποσά, με λεπτομέρειες!

Το βράδυ της Παρασκευής, λοιπόν, γυναίκα επιχειρηματίας του Ηρακλείου, έλαβε κλήση αμέσως μετά από ένα e-mail που έλαβε από το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται, σχετικά με ένα οφειλόμενο ποσό και τη σχετική επιστροφή χρημάτων εκ μέρους του γραφείου.

Στο τηλεφώνημα αυτό ο άγνωστος συστήθηκε ως συνεργάτης του λογιστικού γραφείου και της ζητούσε τα στοιχεία της, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση του ποσού. Η γυναίκα, καχύποπτη, αρνήθηκε λέγοντάς του πως δε γνώριζε κανέναν με αυτό το όνομα και πως "τέτοιες δουλειές δεν τις κάνουν το βράδυ στις 23.30, αλλά το πρωί"!

Τότε, εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο βιαστικά κι από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο τηλεφωνικός αριθμός φαίνεται απενεργοποιημένος.

Η επιχειρηματίας προχώρησε σε ενημέρωση του λογιστικού γραφείου αλλά και σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ ένα ερώτημα που γεννάται είναι πώς ο άγνωστος κατάφερε να εξασφαλίσει το περιεχόμενο του e-mail, το οποίο και επικαλέστηκε στη γυναίκα και αν πρόκειται, τελικά, για περίπτωση (και) hacking!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Πηγή: Φωτογραφία από Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ