Ευαγγελισμός: Τι σκέφτονται στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανακατάληψη!

Newsroom
Newsroom

Η Αστυνομία δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να επωμιστεί ένα βάρος και μία αναμπουμπούλα που δεν της αναλογεί στην πραγματικότητα, με επεισόδια και χημικά.

Επί σχεδόν δύο μήνες η τοπική ΕΛ.ΑΣ είχε ρίξει όλο το βάρος των δυνάμεων της στη φύλαξη του κτιρίου του «Ευαγγελισμού». Από 100 έως 150 αστυνομικοί απαιτούνταν σε 24ώρη βάση για τη φύλαξη του κτιρίου, την εξωτερική περίμετρο, για επιτηρητές, συν τους φυλασσόμενους «στόχους» (πολιτικά γραφεία κλπ).

Μέρα με τη μέρα η απορρόφηση τόσων δυνάμεων «βάραινε» όλο και πιο πολύ την ΕΛ.ΑΣ, με τις υπηρεσίες της να βρίσκονται σε …παραζάλη. Όλες οι δυνάμεις επί ποδός για τη φύλαξη του κτιρίου, για τις πορείες των αντιεξουσιαστών και για το φόβο αντιποίνων. Ακόμα και νευραλγικές υπηρεσίες όπως η Ασφάλεια, είχαν «αποδυναμωθεί» αφού οι αστυνομικοί  αντί να ασχολούνται με την πάταξη του κοινού εγκλήματος, έτρεχαν για τον Ευαγγελισμό.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η συνέχιση της φύλαξης του κτιρίου δεν μπορούσε να συνεχιστεί και έτσι η ΕΛ.ΑΣ πέρασε στο επόμενο στάδιο, αυτό της επιτήρησης. Χαλάρωσαν αναπόφευκτα τα μέτρα.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει. Η ΕΛ.ΑΣ πήρε εντολή να προχωρήσει στην εκκένωση του κτιρίου, ανέλαβε να το φυλάξει για ικανό χρονικό διάστημα, από την στιγμή όμως που δεν υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη ως προς την αξιοποίηση του, το πράγμα λίγο έως πολύ ήταν προδιαγεγραμμένο.

Αυτό λέει η εμπειρία με όλες τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων: ανακατάληψη. Η κίνηση των αντιεξουσιαστών αιφνιδίασε τους πάντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα, όπως ήρθαν τα πράγματα, η Αστυνομία δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση και μετράει το κάθε της βήμα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει καμία επέμβαση με τόσα άτομα πάνω στην ταράτσα. Μην ξεχνάμε και το συμβάν που σημειώθηκε κατά την επιχείρηση της εκκένωσης.

Από την άλλη είναι μπροστά η επέτειος του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είναι μπροστά όμως και οι γιορτές των Χριστουγέννων με την εορταστική αγορά, τα γιορτινά σπιτάκια, τον κόσμο, τις οικογένειες, τα παιδιά. Η Αστυνομία δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να επωμιστεί ένα βάρος και μία αναμπουμπούλα που δεν της αναλογεί στην πραγματικότητα, με επεισόδια και χημικά.

 

Δείτε επίσης

Ηράκλειο: "Ανακατάληψη" του Ευαγγελισμού, δύο μήνες μετά - Δείτε βίντεο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ