Ευχαριστίες στον Δήμο Ηρακλείου και εκκλήσεις στους Δήμους Χερσονήσου - Μαλεβιζίου

Ευχαριστίες στον Δήμο Ηρακλείου και εκκλήσεις στους Δήμους Χερσονήσου - Μαλεβιζίου

Από εμπόρους και παραγωγούς λαϊκών αγορών

Ευχαριστήριο προς τον Δήμο Ηρακλείου και παράκληση προς τους Δήμους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Συλλόγων εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση:

  1. Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»  με το διακριτικό τίτλο «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».
  2. Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ Π.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (προϊόντων γης και θάλασσας)» με το διακριτικό τίτλο «Σ.Ε.Π.Λ.Α.Ν.Η».
  3. Του Συλλόγου Πλανόδιων Μικροπωλητών-Πλανόδιων Εμπόρων Λαϊκών Αγορών Ν. Ηρακλείου «Αγιος Κωνσταντίνος».

    αναφέρεται:

" Όπως είναι πλέον σε όλους γνωστό, η εκδηλωθείσα και υφιστάμενη πανδημία του κορωνοϊού COVID – 19, που έχει συγκλονίσει υγειονομικά όλο το πλανήτη και έχει επιφέρει πρωτοφανή παγκόσμια οικονομική κατάρρευση δεν άφησε αλώβητη και την χώρα μας η οποία ήδη υπομένει τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες αυτής της κατάστασης. 

Τα πρώτα θύματα της επιχειρηματικής αυτής απραξίας και των καταστροφικών οικονομικών συνεπειών είναι ο κλάδος του γεωργίας και του εμπορίου, ενώ η κατάσταση αυτή πιθανόν να παραταθεί χωρίς εξ αντικειμένου να είναι προσδιορίσιμος ο χρόνος ομαλοποίησης της αγοράς. 

Περαιτέρω, σε κάθε περίπτωση και οποτεδήποτε επέλθει η αποκατάσταση της αγοράς είναι δεδομένο ότι οι δυσμενείς αυτές συνέπειες θα είναι καταλυτικές για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Νομοτελειακή συνέπεια της ιστορικής αυτής κατάστασης, από την εμφάνιση της και μέχρι σήμερα, είναι η μεγάλη μείωση της αγοραστικής κίνησης.

Οι παραγωγοί και οι έμποροι λαϊκών αγορών, όπως και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της πανδημίας αυτής. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την έξαρσή της μέχρι και σήμερα οι περισσότεροι από εμάς απωλέσαμε σχεδόν το 80% των εισοδημάτων μας.

Στην προσπάθεια στήριξης του πρωτογενούς τομέα και γενικά των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή Ηρακλείου και γι αυτό οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο κ Λαμπρινό, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Σισαμάκη καθώς και το Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

 Η οργάνωση, ο εκσυγχρονισμός και η προσπάθεια για εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών προς όφελος της κοινωνίας συνολικά ήταν από την αρχή της παρούσας δημοτικής θητείας το ζητούμενο και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θεωρούμε ότι το πετύχαμε.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε και τους Δήμους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου να δείξουν ότι έμπρακτα στηρίζουν και αναγνωρίζουν τον πρωτογενή τομέα  ως κύριο πυλώνα ανάπτυξης του Νησιού, δημιουργώντας εντός των διοικητικών τους ορίων από μια τουλάχιστον λαϊκή αγορά την εβδομάδα για την κάλυψη τόσο των παραγωγών όσο και των κατοίκων των περιοχών τους αφού ληφθεί υπ’ όψιν ότι πολλοί παραγωγοί και έμποροι – δημότες τους συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου".

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ