Το "ευχαριστώ" στον βουλευτή για την κοινοβουλευτική του παρέμβαση

Το "ευχαριστώ" στον βουλευτή για την κοινοβουλευτική του παρέμβαση

Η Α' Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης-Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή της "επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον βουλευτή Χανίων κ. Μανούσο Βολουδάκη για την ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί, οι οποίοι ενώ πλήρωσαν μέσα στο 2020 για την έκδοση αδειών θήρας της κυνηγετικής περιόδου 2020-21 όπως κάθε χρόνο, δεν μπόρεσαν να κυνηγήσουν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο κ. Βολουδάκης έθεσε το ζήτημα στις σωστές βάσεις και οι προτάσεις του σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, δείχνουν βαθιά κατανόηση και συναίσθηση και οι κυνηγοί του είναι ευγνώμονες!

Στην ερώτησή του, ο κ. Βολουδάκης τόνισε ότι θα ήταν δίκαιο για όσους πλήρωσαν την περίοδο 2020-21 για μια άδεια την οποία δεν τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν, να υπάρξει αναλογική μείωση του κόστους που θα καταβάλλουν για έκδοση άδειας θήρας την επόμενη κυνηγετική περίοδο (2021-2022). Κατ’ ελάχιστον θα πρέπει να αφαιρεθεί από το κόστος της άδειας το μέρος που εισπράττει το δημόσιο.

Επίσης, ο κ. Βολουδάκης επισήμανε ότι η πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει ότι οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες θα έχουν επαρκή έσοδα ώστε να συνεχίσουν να πληρώνουν τους θηροφύλακές τους και τις λοιπές δράσεις τους προστασίας της άγριας πανίδας, δεδομένου ότι οι θηροφύλακες συνδράμουν ουσιαστικά το έργο που επιτελούν τα κατά τόπους Δασαρχεία.

«Η αποτελεσματική εκτέλεση του έργου τους θα πρέπει να διασφαλισθεί ακόμη κι αν λόγω των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας υπάρξει μείωση στον αριθμό των αδειών που θα εκδοθούν για την επόμενη περίοδο. Μειωμένος αριθμός αδειών, οδηγεί σε μειωμένα έσοδα, άρα σε δυσκολία στην κάλυψη των εξόδων της Θηροφυλακής, άρα και σε κίνδυνο αύξησης της λαθροθηρίας», αναφέρει ο κ. Βολουδάκης, ο οποίος ερωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να διευθετήσει το ζήτημα του κόστους που κατέβαλλαν οι κυνηγοί την περίοδο 2020-21 για άδειες θήρας που δεν τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν, και με ποιον τρόπο. Επίσης, εάν εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησης της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για συγκεκριμένα έργα προστασίας της άγριας πανίδας από το «Πράσινο Ταμείο» ή άλλες πηγές, σε περίπτωση που τα έσοδά τους της περιόδου 2021-22 δεν αρκούν για την αποτελεσματική λειτουργία τους".

 

Δείτε επίσης:

Ερώτηση Μ. Βολουδάκη για τις άδειες κυνηγιού

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ