Φέρνουν σόμπες από το σπίτι τους... για να ζεσταθούν οι μαθητές!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Κτηριακά και άλλα προβλήματα οδηγούν τους μαθητές του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου σε κινητοποιήσεις.

Της Κατερίνας Μυλωνά


Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά στην Κρήτη και κάποιοι μαθητές τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι το θερμόμετρο πέφτει επικίνδυνα!
Το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου λειτουργεί χωρίς θέρμανση και, όπως λένε στο Cretalive οι μαθητές, πολλές φορές οι καθηγητές αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους για να … ζεσταθεί το κοκαλάκι τους! Ειδικά όταν θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, τα δάκτυλά τους τρέμουν!
Εκπρόσωποι του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου αναφέρουν, ακόμα, πως το σχολείο δεν έχει αίθουσα σίτισης αλλά και πολλαπλών χρήσεων. Οι εκδηλώσεις γίνονται στην αυλή και αν ένα σχολείο επισκεφτεί το Μουσικό, δεν υπάρχει χώρος για να γίνει παρουσίαση του μουσικού προγράμματός του.
Ο Νοέμβριος τελειώνει και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να διδάσκονται άλλο μουσικό όργανο από εκείνο που είχαν επιλέξει.
Τονίζουν, ακόμα, πως σημαντική έλλειψη αποτελεί το γεγονός πως στην Κρήτη δεν υπάρχει τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Γενικότερα, τα αιτήματα όλων των μουσικών σχολείων της χώρας είναι τα εξής:

  • Συγγραφή σχολικών εγχειριδίων και δωρεάν παραχώρηση από το κράτος.
  • Μοριοδότηση και ποσόστωση στις πανελλαδικές εξετάσεις στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τις μουσικές σχολές.
  • Πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου (θεωρία, αρμονία) και των μαθημάτων μουσικών οργάνων.
  • Δημιουργία ενός πεδίου προσανατολισμού, ειδικό για τα μουσικά σχολεία, όπου θα επιλέγεται από τους ενδιαφερόμενους μαθητές αποκλειστικά για τα τρία τμήματα μουσικών σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μουσικά μαθήματα, αντί του συμβιβασμού των μαθητών να επιλέξουν ένα ήδη υπάρχον πεδίο που δεν συσχετίζεται με τα ενδιαφέροντά τους.

Οι μαθητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

 

Δείτε επίσης:

Παίζουν πιάνο… με γάντια οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ