"Φωνή" από τους ξεναγούς και στο Ηράκλειο

"Φωνή" από τους ξεναγούς και στο Ηράκλειο

Διαμαρτύρονται και ζητούν την στήριξη της κυβέρνησης μετά τις "πληγές" που άνοιξε στο κλάδο η πανδημία του κορωνοιού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πλακάτ, πραγματοποίησαν, οι ξεναγοί στο Ηράκλειο και ενώ στο νησί βρίσκεται ήδη από χθες ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η κινητοποίηση έγινε στη Πλατεία Ελευθερίας.

1

Οι ξεναγοί διαμαρτύρονται και ζητούν την στήριξη της κυβέρνησης μετά τις "πληγές" που άνοιξε στο κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού.

2

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας σήμερα.

3

Σημειώνεται πως οι ξεναγοί,  όπως έχει γράψει ήδη το cretalive, το απόγευμα, έχουν λάβει προσκλητήριο συμμετοχής στην συνάντηση που θα έχει ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με φορείς του τουρισμού, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, εκφράζει τη συμπαράστασή του στα αιτήματα των ξεναγών, υπενθυμίζει ότι έχει προβεί σε πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και σημειώνει: «Οι ξεναγοί βρίσκονται σε απελπισία και ζητούν το αυτονόητο. Στήριξη αυτών και των οικογενειών τους. Δεν είναι επαίτες, αλλά άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον θέματα επιβίωσης. Η Κυβέρνηση έχει προσφέρει τα ελάχιστα και όχι τα μέγιστα, ως όφειλε, στον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρα μας. Οι ξεναγοί, είναι από τους εργαζόμενους του κλάδου που δεν έχουν στηριχθεί καθόλου. Όπως καταγγέλλουν και οι ίδιοι, εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και αυτή μόνο μέχρι τέλος Απριλίου για ένα μέρος των Ξεναγών, και τη δίμηνη παράταση ανεργίας για κάποιους άλλους, έχουν αφεθεί στο έλεος, χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019.
Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους:
•    Να αποδοθεί στο σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου των Ξεναγών αποζημίωση ειδικού σκοπού για Μάιο, Ιούνιο
•    Επίδομα Ανεργίας για όσους δε δουλέψουν μετά την 1η Ιουλίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου
•    Ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το 2022
•    Μετάθεση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων
•    Προστασία πρώτης κατοικίας
•    Επέκταση της ρύθμισης για την μείωση του ενοικίου έως και τον Δεκέμβριο του 2020, με πρόβλεψη επέκτασης της ρύθμισης έως και τον Απρίλιο του 2021».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ