Φορτηγό πάτησε σκύλο στο Χορδάκι – Απέκλεισαν τον δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι κάτοικοι

Newsroom
Newsroom

Ένταση στην περιοχή μετά το ατύχημα

Ενα ατύχημα που συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χορδάκι Ακρωτηρίου, αποτέλεσε αφορμη για να επανέλθει στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα οδικής ασφαλείας που υπάρχει στην περιοχή.

Περίπου στις 14:00,στον δρόμο που οδηγεί στο λατομείο, ενα διερχόμενο φορτηγό χτύπησε και σκότωσε έναν σκύλο, ο οποίος άνηκε σε κάτοικο που μένει δίπλα στον δρόμο, αναφέρει το zarpanews.gr.

Το φορτηγό μάλιστα δεν σταμάτησε, αλλά απομακρύνθηκε απο το σημείο.

Ακολούθησε ένταση, καθώς ο ιδιοκτήτης του σκύλου, μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής, συγκεντρωθήκαν στον δρόμο και απέκλεισαν τη διέλευση για τα φορτηγά και προς τις δυο κατευθύνσεις.

Στο σημείο έφτασε και η αστυνομία, ενώ οι συγκεντρωμένοι εξέφραζαν την αγανάκτηση τους, όχι τόσο για τον θάνατο του σκύλου, όσο για το γεγονός ότι φορτηγά περνούν απο το Χορδάκι με μεγάλη ταχύτητα, με κίνδυνο να δημιουργηθεί σοβαρό ατύχημα με θύματα ανθρώπους.

«Τα φορτηγά τρέχουν, πηγαινοέρχονται στο λατομείο, αλλά εδώ μένουν άνθρωποι, υπάρχουν και παιδιά που πάνε σχολείο, παίζουν δίπλα στον δρόμο. Είναι επικίνδυνο, το έχουμε πει τόσες φορές. Αν στη θέση του σκύλου σήμερα ήταν ένας άνθρωπος, τι θα κάναμε τώρα;  Να καταλάβει ο κόσμος ότι εδώ είναι χωριό. Να περνάνε σιγά. Να μην τρέχουν. Θα γίνει κάποια στιγμή κάποιο σοβαρό ατύχημα! » δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού Χορδακίου, Δημήτρης Φακιωτάκης.

 

 

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Σπύρος Πλατσιδάκης, δηλωσε το εξής: «Πέρασε με χίλια το φορτηγό, ο σκύλος πετάχτηκε και τον σκότωσε. Και έφυγε. Εξαφανίστηκε. Τον πάτησε το φορτηγό! Υπάρχουν παιδιά εδώ, τόσοι γερόντοι. Αν ήταν άνθρωπος και τον σκότωνε; Τακτικά γίνονται αυτά. Κλείσαμε τον δρόμο για να πούμε ότι πρέπει να πηγαίνουν σωστά στον δρόμο, όχι σαν αυτόν σήμερα».

 

 

Έπειτα απο περίπου μια ώρα, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και ο δρόμος ξανάνοιξε για τα οχήματα.

 

Πηγή: zarpanews.gr

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ