Το “Φως στο τούνελ” μέσα στο γηροκομείο με τους περίεργους θανάτους…

Το “Φως στο τούνελ” μέσα στο γηροκομείο με τους περίεργους θανάτους…

Η εκπομπή βρέθηκε στο γηροκομείο στα Χανιά με τους εβδομήντα περίεργους θανάτους και αυτό που έφερε στο φως, είναι αποκαλυπτικό.

Στην κάμερα της εκπομπής  "Φως στο Τούνελ", τρόφιμοι και υπάλληλοι μίλησαν για αυτό που ακούστηκε τελευταία. Αυτό που είπε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στα Χανιά ήταν ενδιαφέρον.

Η εκπομπή βρήκε τον δικηγόρο και συγγενή ενός τρόφιμου, ο οποίος έχασε τη ζωή του. Είναι η γυναίκα που έφερε στο φως ολόκληρη την υπόθεση με αγωγή εναντίον του γηροκομείου για την έκθεση σε ηλικιωμένο άτομο σε κίνδυνο. Είναι επίσης συνήγορος δεκάδων άλλων οικογενειών που επιδιώκουν να ανακαλύψουν την αλήθεια για τους θανάτους των δικών τους ανθρώπων.

Στην κόρη μίλησε επίσης η κόρη μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πέθανε από «αδιαφορία και εγκατάλειψη».

Η μαρτυρία του ιδιοκτήτη αποκαλύπτει…

Ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου, Χρυσή Λιονάκη, μίλησε αποκλειστικά στο «Τούνελ» για τους θανάτους των ηλικιωμένων και τις αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του γηροκομείου. Αναφέρθηκε επίσης σε πρώην υπαλλήλους που στράφηκαν εναντίον της.

«Σε αυτήν την αγωγή, δύο πρώην υπάλληλοι κατέθεσαν μάρτυρες, που συμμετείχαν στη διαδικασία. Ποτέ δεν είπαν στην κατάθεσή τους ότι τους κακοποιώ, αφήνοντάς τους άπλυτους, ακατάστατους, ότι κλέβω δόντια και περιουσία από αυτά. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι είχα μειονεκτήματα. "

Παραδέχεται ότι τα βράδια μόνο ένας υπάλληλος ήταν υπεύθυνος για σχεδόν πενήντα άτομα και ότι στο γηροκομείο εργάζονται επίσης ανειδίκευτοι, αλλά μόνο για να ταΐσουν, να κάνουν μπάνιο και να φροντίσουν τους ηλικιωμένους.

Όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό νεκρών, η κυρία Λιονάκη είπε ότι αυτοί είναι ηλικιωμένοι που πήγαν στη μονάδα σε μια σκηνή λίγο πριν πεθάνουν.

«Θα ζητήσω συγνώμη για τον θάνατο που επιλέξαμε να τους πάρω; Αυτό είναι παράλογο. "

Όσον αφορά την αιτία θανάτου των ασθενών και του γιατρού του γηροκομείου που «εξαφανίστηκε», απάντησε:

«Ο γιατρός δεν θέλει να μιλήσει επειδή είναι χαμηλός. 60 έως 65% των γιατρών δεν γράφουν υποκείμενες ασθένειες, γράφουν θάνατο λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Είναι λάθος, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε έναν γιατρό για αυτό ».

Η εγκατάλειψη έστειλε τη μητέρα μου σε θάνατο…

Η κόρη μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία έμενε σε ένα γηροκομείο και πέθανε, μιλάει σε μια συναισθηματική κατάσταση στην κάμερα του «Τούνελ».

«Ήμασταν πεπεισμένοι όταν είδαμε τις ωραίες φωτογραφίες του γηροκομείου στο Διαδίκτυο, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε το τυρί για την παγίδα. Η μητέρα μου συνήθιζε να περπατά και να παίρνει μόνο φάρμακα για διαβητικούς πριν μπουν στο γηροκομείο. Επειδή ανησυχούσα για την κατάστασή της στο δρόμο, άφησα την οικογένειά μου στην Αθήνα και πήγα να μείνω στα Χανιά για να είμαι κοντά της », είπε.

«Δυστυχώς, η φροντίδα που έδειξαν ήταν μια αναπηρική καρέκλα, ένας καθετήρας και ένα άτομο δεμένο σε μια καρέκλα», πρόσθεσε πικρά.

Όπως λέει, η μητέρα της ξαφνικά δεν μπορούσε καν να σηκώσει το κεφάλι της και έπεσε κάτω. Η κατάστασή της είχε ήδη αρχίσει να χειροτερεύει, ενώ οι αξιωματούχοι του γηροκομείου έλεγαν ότι ήταν μια χαρά.

«Πέταξα αμέσως στα Χανιά. Με περίμενε και ένιωσα την τελευταία της πινελιά. Οι αναπάντητες ερωτήσεις μας κυνηγούν… », κατέληξε. Ζητά να αποκαλυφθεί η αλήθεια για να σώσει άλλες οικογένειες.

Ο δικηγόρος που αποκάλυψε τους περίεργους θανάτους…

Η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη είναι η γυναίκα που αποκάλυψε την περίπτωση του γηροκομείου στα Χανιά.

«Στην τελευταία επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε, οι αρχές δήλωσαν ότι δεν βρέθηκε τίποτα απαράδεκτο σε βάρος του γηροκομείου. Ωστόσο, βρέθηκαν πενήντα πέντε ηλικιωμένοι να επιβλέπονται από έναν μόνο υπάλληλο, ενώ μερικοί ήταν κλειδωμένοι χωρίς κανείς να τους φροντίζει », είπε.

Τι λένε οι κρατούμενοι και οι υπάλληλοι…

«Περνάμε καλά εδώ, μας φροντίζουν. Έχουμε φαγητό και καθαριότητα. Όλα έγιναν από ζήλια και κακία », είπε ένας τρόφιμος.

Μια υπάλληλος στο γηροκομείο υπογραμμίζει ότι αν της είχε συμβεί κάτι, δεν θα ήταν εκεί για τόσα χρόνια. Αναρωτιέται γιατί μερικοί άνθρωποι αποφάσισαν να μιλήσουν τώρα δημόσια.

«Αν έβλεπαν κάτι τότε, γιατί δεν μίλησαν νωρίτερα; Δεν φοβούνται τώρα; "

Όταν ρωτήθηκε για τους δεκάδες θανάτους λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, απάντησε:

«Νομίζω ότι είναι όλοι 90-95 ετών. Τους έφεραν εδώ έτοιμους να πεθάνουν. "

Η έρευνα για την ασφάλεια των Χανίων συνεχίζεται σε βάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη «σήραγγα», καταγγελίες από άλλες οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο γηροκομείο φθάνουν συνεχώς στα αστυνομικά γραφεία. Άλλα αρχεία από προηγούμενα χρόνια ανοίγονται και πιστεύεται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Διαβάστε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ 

Δείτε επίσης:

Παραδίδονται τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία για τους θανάτους στο Γηροκομείο
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: a.nikolouli.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ