Παραδίδονται τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία για τους θανάτους στο Γηροκομείο

Παραδίδονται τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία για τους θανάτους στο Γηροκομείο

Aπό έτερο Δήμο της Π.Ε. Χανίων έχει παραδοθεί ένας ογκώδης φάκελος που αφορά σε πάνω από 50 υποθέσεις θανάτων για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των πέντε ετών

Παραδίδονται σιγά-σιγά από τα ληξιαρχεία της Κρήτης τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την Ασφάλεια Χανίων, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει παραγγελθεί από την Εισαγγελία για το Γηροκομείο, για το επιπλέον διάστημα από 1/1/2015 έως και 31/12/2019.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, από έτερο Δήμο της Π.Ε. Χανίων έχει παραδοθεί ένας ογκώδης φάκελος που αφορά σε πάνω από 50 υποθέσεις θανάτων για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των πέντε ετών, οι οποίοι και θα ελεγχθούν, με βάση πάντα τα όσα έχουν ζητηθεί από την Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χανίων, Νίκο Χαζηράκη, το Ληξιαρχείο Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ασφάλειας Χανίων και απέστειλε τα στοιχεία που ζητήθηκαν, με τον αριθμό θανάτων που πλέον εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. να είναι συνολικά πάνω από 100, καθ’όλη τη χρονική διάρκεια της έρευνας, ουσιαστικά δηλαδή επτά έτη.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και τα στοιχεία των γραφείων τελετών που ανέλαβαν τους θανόντες και τις θανούσες.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΝΙΩΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ

Εν τω μεταξύ, μετά από αρκετές ημέρες, ο Χανιώτης δικηγόρος της δομής, κ. Ιωάννης Σφακιωτάκις, με ανάρτησή του στην προσωπκή του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει ουσιαστικά τον προβληματισμό του για τον λόγο που… έπεσε ο κουρνιαχτός ξαφνικά…


 

Δείτε επίσης:

Τριψήφιος ο αριθμός θανάτων που σχετίζονται με το γηροκομείο στα Χανιά

Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζει ο γιος ηλικιωμένου - Ανοίγει η έρευνα

Υπόθεση γηροκομείου: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη στάση της Περιφέρειας

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ