Φρ. Παρασύρης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ειδικής ενίσχυσης για τους σεισμόπληκτους

Newsroom
Newsroom

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται ώστε να συμπεριληφθούν σε δύο προγράμματα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι σεισμόπληκτοι

Με ερώτηση που είχε καταθέσει από τις 27 Οκτωβρίου, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ζητούσε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να προβλεφθεί προσαύξηση της ενίσχυσης κατά 10% και για τις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου, μέσα από τις δράσεις που θα ανακοινωθούν για την ίδρυση και λειτουργεία νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και νέων τουριστικών επιχειρήσεων.

Στην ερώτησή του ο Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη να ισχύσει ότι προβλέπεται και για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθώς στην προδημοσίευση των εν λόγω δράσεων γινόταν αναφορά για μια επιπλέον ενίσχυση, μόνο για αυτές τις περιοχές, αφήνοντας εκτός τους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων.

Σε απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, αναφέρεται ότι: «Στην περίπτωση επιχειρήσεων που πλήττονται ασύμμετρα, όπως στην περίπτωση φυσικών καταστροφών υιοθετούνται κατά περίπτωση πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Ήδη, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης στο πλαίσιο υλοποιήθηκε η Δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» συνολικού Π/Υ 26 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ για ΜΜΕ, όπου επιλέξιμες, μεταξύ άλλων περιοχών, ήταν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδος (Νομός Ηρακλείου). Στις προδημοσιεύσεις των ανωτέρων δράσεων για την ίδρυση επιχειρήσεων, έχει ληφθεί ειδική πρόνοια για τις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα. Με βάση αναφερόμενα των προδημοσιεύσεων δεν προκύπτει αποκλεισμός των σεισμόπληκτων περιοχών του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και κάθε περιοχής που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με βάση τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων. Ο επακριβής προσδιορισμός των περιοχών, αλλά και κάθε επιπρόσθετη λεπτομέρεια, θα λάβει χώρα στην αναλυτική Πρόσκληση».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ