Φραγκίσκος Παρασύρης: Μίλησε με νέους, άκουσε τις αγωνίες τους και τους ζήτησε να γίνουν μέρος της λύσης

Newsroom
Newsroom

Κάλεσε τους νέους "να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μην συμβιβαστούν με τη μετριότητα, αλλά να γίνουν αυτοί οι εμπνευστές και καθοδηγητές για την αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα". 

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης άνοιξε το διάλογο με τη νέα γενιά. Στο Think Tank, ένα γνωστό νεολαιίστικο στέκι του Ηρακλείου, άκουσε και κυρίως συζήτησε με νέους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες, πήρε παλμό από τους νέους που διαμόρφωσαν τη δική τους ατζέντα και εκφράστηκαν με το δικό τους τρόπο.

Ο κατώτατος μισθός και τα εμπόδια που δημιουργεί η οικονομική κατάσταση στους νέους που θέλουν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια, το πλαίσιο των πολιτικών για τη δια βίου μάθηση, οι προοπτικές για τις καινοτόμες επιχειρήσεις, το brain drain που δείχνει να μην ανακόπτεται κυριάρχησαν στη συζήτηση και στις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων. 

φραγκίσκος παρασύρης εκδηλώσεις νέοι πασοκ κίνημα αλλαγής εκλογές 2023

Στο γενικότερο πνεύμα της συζήτησης, όπως ήταν αναμενόμενο, κυριάρχησε και το γεγονός που συντάραξε συθέμελα την ελληνική κοινωνία και ειδικά τους νέους ανθρώπους, που αντιλήφθηκαν ότι η χώρα προχωρά σε "νερά αχαρτογράφητα", όπως τόνισε μια 21χρονη ιδιωτική υπάλληλος στο Ηράκλειο. 

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ευχαριστώντας τους δεκάδες νέους ανθρώπους, τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες, τους νέους εργαζόμενους, για αυτή τη μοναδική εμπειρία και τον εξαιρετικά ενδιαφέροντα διάλογο, κάλεσε τους νέους "να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να μην συμβιβαστούν με τη μετριότητα, αλλά να γίνουν αυτοί οι εμπνευστές και καθοδηγητές για την αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα". 

φραγκίσκος παρασύρης εκδηλώσεις νέοι πασοκ κίνημα αλλαγής εκλογές 2023
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ