Γ. Σέγκος στο Livetalks: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών της θεομηνίας

Γ. Σέγκος στο Livetalks: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών της θεομηνίας

Αιτήσεις αποζημίωσης υποβάλλουν οι πληγέντες - Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Από την περιοχή των Μαλίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία που προκάλεσε βιβλική καταστροφή στη Χερσόνησο, επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή "Βασικά, καλημέρα σας!" του Livetalks ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Όπως τόνισε ο ίδιος, στην περιοχή της Χερσονήσου έχει φτάσει και έχει ήδη πιάσει δουλειά 17μελές κλιμάκιο εξειδικευμένων μηχανικών από την Αθήνα που καταγράφει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κατασκευές και υποδομές. "Δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, όσος χρόνος κι αν χρειαστεί" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος.

Όπως τόνισε, παράλληλα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αποζημίωσης από τους πληγέντες τόσο για τις καταστροφές στις οικοσκευές, όσο και για τις ζημιές στα κτίρια και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν και οι παραγωγοί για τις ζημιές που υπέστησαν στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Οι αιτήσεις αυτές υποβάλλονται στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στη Χερσόνησο και κατ' εξαίρεση δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι παραγωγοί εκείνοι, όπως μπανανοπαργωγοί, γαρυφαλλοκαλλιεργητές, κ.ά., που δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ.

Ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθούν τα αναλογούντα χρήματα στους πληγέντες ο κ. Σέγκος διευκρίνισε ότι όσον αφορά στις αποζημιώσεις για την οικοσκευή και τις οικίες που καταβάλλονται από τον Δήμο Χερσονήσου η εκταμίευση θα γίνει ταχύτατα. Εκτίμησε, δε ότι και οι αποζημιώσεις που αφορούν υποδομές, κτίρια και επιχειρήσεις που καταβάλλονται από άλλους φορείς όπως π.χ. τα ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Κρήτης ή τα συναρμόδια Υπουργεία θα πιστωθούν σε διάστημα ενός μηνός περίπου, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί τη συνέντευξη του κ. Σέγκου:

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ