Γιάννης Κουράκης στο Livetalks: Φτάνουν τα λόγια για τον ΒΟΑΚ!

Γιάννης Κουράκης στο Livetalks: Φτάνουν τα λόγια για τον ΒΟΑΚ!

"Πιέζει η κοινωνία" υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης - Τι είπε για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση

«Η απλή αναλογική είναι το δημοκρατικότερο σύστημα, αλλά αλλοιώθηκε, συκοφαντήθηκε με το νόμο αυτό» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης μιλώντας στο LIVETALKS με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση όπως αυτές διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη «συνάντηση» που είχε η ηγεσία του με την ΚΕΔΕ μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει επιτέλους το έργο. 

«Ακόμη και στην προηγούμενη κατάσταση δεν είχαμε απλή αναλογική. Διότι στον μεν πρώτο γύρο είχαμε αναλογική εκπροσώπηση και στον δεύτερο σούπερ ενισχυμένη» τόνισε και επεσήμανε ότι προφανώς είναι ειλημμένη απόφαση του υπουργείου για τις αλλαγές που ίσως παρουσιαστούν και την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο κ.Κουράκης αναφέρθηκε στις αλλαγές λέγοντας πως ο ίδιος βλέπει κάποιες με καλό μάτι, άλλες θέλουν συζήτηση -όπως το πλαφόν του 3%- αλλά σε κάθε περίπτωση θα τοποθετηθεί η ΠΕΔ στη δημόσια διαβούλευση που θα γίνει.

Για τον ΒΟΑΚ Ο πρόεδρος της ΠΕΔ αναφέρθηκε και στα σχέδια του υπουργείου Υποδομών για τον ΒΟΑΚ λέγοντας πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα λόγια και να προχωρήσει το έργο.
«Είναι το μοναδικό οδικό έργο που έμεινε στην Ελλάδα. Δεν μπορεί πλέον η κυβέρνηση να μην το φτιάξει και αποκάλυψε τις παραμέτρους που παρουσίασε το υπουργείο για τον σχεδιασμό. «Είναι ένα έργο δύσκολο, χρειάζεται χρήματα, αλλά το δικαιούται η Κρήτη, πιέζει η κοινωνία και πλέον δεν μπορεί παρά να γίνει και μάλιστα γρήγορα. Πρέπει σε 4-5 χρόνια να κατασκευαστεί» ανέφερε.

Ακούστε τα όσα είπε ο Γιάννης Κουράκης στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ