Γηροκομείο στα Χανιά: "Βρήκα τον πατέρα μου δεμένο στο καροτσάκι"

Στα ΜΜΕ μίλησε για πρώτη φορά η δικηγόρος που έκανε την αρχική καταγγελία

Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη η οποία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για τον πατέρα της αλλά και εκπροσωπώντας δύο ακόμα οικογένειες που έχουν χάσει συγγενικά τους πρόσωπα στη δομή. Συγκλονίζει δε περιγράφοντας πως βρήκε τον πατέρα της δεμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. 

Όπως η ίδια επεσήμανε ο πατέρας της εισήχθη στο ιδιωτικό γηροκομείο και πολύ σύντομα η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε. Στις επισκέψεις της και στις επίμονες ερωτήσεις της η Διοίκηση απαντούσε ότι η κακή  εικόνα του ηλικιωμένου ήταν αποτέλεσμα της άνοιας και της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη σε αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε, η νοσοκόμα της είπε ότι δεν μπορεί να δει τον πατέρα της γιατί κοιμόταν και όταν η  ίδια την απώθησε και μπήκε στη δομή  αντίκρυσε τον πατέρα της δεμένο σε αναπηρικό καρότσι. Όταν ρώτησε γιατί ήταν σε αυτή την κατάσταση ο πατέρας της, της επανέλαβαν ότι ήταν λόγω αδυναμίας προσαρμογής στο περιβάλλον και τη διαβεβαίωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας, είναι απύρετος και έχει άριστο οξυγόνο. Η κα Παπαδάκη δεν πείστηκε και επέμεινε στη διαμετακομιδή του στο νοσοκομείο. Μόλις ήρθε το ΕΚΑΒ ο διασώστης βρήκε εμπύρετο τον πατέρα της και με χαμηλό οξυγόνο.

“Μόλις φτάσαμε στα ΤΕΠ, ανέφερε η δικηγόρος ,μου είπαν ότι ο πατέρας μου είχε 41 πυρετό και πεθαίνει. Ακολούθησε καθοδική πορεία η οποία ενάμιση μήνα μετά οδήγησε στον θάνατό του”.

Η αρχική έγκληση της  κ. Παπαδάκη αφορούσε σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και είχε πλημμεληματικό χαρακτήρα.

Τέλος η κ. Παπαδάκη ξεκαθάρισε ότι η σιωπή της όλο αυτό το διάστημα δεν οφείλεται σε φόβο αλλά περίμενε να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία σεβόμενη όσα ο νόμος προβλέπει. Ωστόσο όπως είπε θα πρέπει να γίνει κάτι έστω και τώρα για να μη χαθούν άλλοι άνθρωποι άδικα και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Το βίντεο είναι από το ΧΑΝΙΑ LIVE TV:

 

 

 

Δείτε επίσης:

Οι αντιπεριφερειάρχες για τους ελέγχους στο γηροκομείο: "Δεν έχει καταγραφεί κάτι σοβαρό"

Γηροκομείο στα Χανιά: «Απειλές και εκβιασμό» καταγγέλλει ο δικηγόρος της δομής

Συνελήφθη νοσηλευτής του γηροκομείου στα Χανιά

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ