Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζει ο γιος ηλικιωμένου - Ανοίγει η έρευνα

Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζει ο γιος ηλικιωμένου - Ανοίγει η έρευνα

“Χιονοστιβάδα” καταγγελιών για οικονομική εκμετάλλευση και εξαπάτηση των τροφίμων και των συγγενών τους.​

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να μην ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Το να κακοποιείς την τρίτη ηλικία, είναι σαν να κακοποιείς παιδιά», τονίζει ο γιος ενός από τους ηλικιωμένους που έχασε τη ζωή του στο γηροκομείο των Χανίων, το οποίο βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” έρευνας.

Ο Βασίλης ζει μόνιμα σε χώρα του εξωτερικού. Ο πατέρας του - που ζούσε μόνος στα Χανιά - όταν χρειάστηκε ειδική φροντίδα, μπήκε στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας της Σούδας. Σύμφωνα με όσα αναμένεται να καταθέσει και στις αρμόδιες προξενικές Aρχές σε βάρος του γηροκομείου, ο πατέρας του έφυγε ξαφνικά από την ζωή βασανισμένος, 4 μήνες μετά την εισαγωγή του, «από ανακοπή καρδιάς».

«Το να κακοποιείς την τρίτη ηλικία είναι σαν να κακοποιείς παιδιά. Ζητούσαν χρήματα για φάρμακα. 100, 75 και 150 ευρώ… Αλλά τότε δεν ήξερα ότι θα θεωρούσαν το βιβλιάριο του πατέρα μου και τα πλήρωνα. Το θεωρούσα φυσιολογικό. Έπρεπε να είχε κλείσει το γηροκομείο… Τέρμα», ήταν τα λόγια του μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ψάχνοντας σήμερα την υπόθεση, μετά τη “χιονοστιβάδα” καταγγελιών, κάνει λόγο και για οικονομική εκμετάλλευση και εξαπάτηση των τροφίμων και των συγγενών τους.

Η μονάδα από το 2009 έως τα τέλη του 2011 φέρεται να λειτουργούσε χωρίς άδεια, και έκτοτε με μια άδεια φιλοξενίας μόλις 16 ατόμων, όταν ο τελευταίος έλεγχος εντόπισε στους χώρους του γηροκομείου 55 ηλικιωμένους. Είχε δει κανείς αυτήν την υπέρβαση, αναρωτιούνται τώρα οι συγγενείς των τροφίμων;

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, σύμφωνα με αυτοψία στους χώρους του γηροκομείου, οι ελεγκτές βρίσκουν σοβαρές πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις. Και παρότι ήδη από το 2010, η τότε Νομαρχία είχε διατάξει να “σφραγιστεί” το γηροκομείο, η μονάδα συνέχισε την λειτουργία της.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί κάποιες από τις οικογένειες που έχουν προβεί σε καταγγελίες για το γηροκομείο των Χανίων, υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές για την λειτουργία του οίκου ευγηρίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Ανοίγει κι άλλο η έρευνα για την υπόθεση του Γηροκομείου στα Χανιά

Έρευνα σε βάθος για τους θανάτους στο Γηροκομείο

Παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το γηροκομείο

Σοκαριστικές οι καταγγελίες για το γηροκομείο!

"Έχουμε πέσει θύματα πλεκτάνης" λέει η ιδιοκτήτρια της δομής ηλικιωμένων

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ