"Έχουμε πέσει θύματα πλεκτάνης" λέει η ιδιοκτήτρια της δομής ηλικιωμένων

"Έχουμε πέσει θύματα πλεκτάνης" λέει η ιδιοκτήτρια της δομής ηλικιωμένων

Τονίζει ότι θα αποδειχθεί στην πορεία, πως ο θάνατος ηλικιωμένου που καταγγέλθηκε και με βάση αυτόν ξεκίνησε η έρευνα του Εισαγγελέα δεν έγινε μέσα στη δομή, αλλά στο σπίτι του.

Σε εξέλιξη συνεχίζει να είναι η έρευνα της Ασφάλειας Χανίων για την δομή ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων, με την ιδιοκτήτρια της δομής κα Χρυσή Λιονάκη η οποία εξιστορεί όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι πρόκειται περί πλεκτάνης που έχει στηθεί.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει, τονίζοντας ότι θα αποδειχθεί στην πορεία, πως ο θάνατος ηλικιωμένου που καταγγέλθηκε και με βάση αυτόν ξεκίνησε η έρευνα του Εισαγγελέα δεν έγινε μέσα στη δομή, αλλά στο σπίτι του.

“Ο Γολγοθάς μου ξεκίνησε όταν έφεραν στη δομή έναν 93χρονο, ως λύση ανάγκης λόγω επιβάρυνσης της υγείας του. Αμέσως του κάναμε αιματολογικές εξετάσεις και ενημερώσαμε την οικογένεια για τα αποτελέσματα. Η υγεία του ήταν πολύ επιβαρυμένη και συστήσαμε να τον πάρουν και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο.

Μετά λοιπόν από τρεις ημέρες στη δομή βγήκε παραπεμπτικό και εισήχθη στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του βελτιώθηκε, τον πήραν σπίτι, αλλά χρειάστηκε να ξανανοσηλευτεί. Όταν βγήκε από την δεύτερη νοσηλεία του, επέστρεψε σπίτι, όπου μετά από λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή. Μετά από λίγο διάστημα από τον θάνατό του δέχθηκα απειλές και κατατέθηκε μήνυση εναντίον μου για παραμέληση του πατέρα της. Επρεπε να τον πάει νοσοκομείο και μην μας τον φέρει αρχικά. Ξεκαθαρίζω και πάλι… Ο πατέρας της καταγγέλλουσας δεν άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα, αλλά στο σπίτι του”, επισημαίνει αρχικά η κα Λιονάκη.

Να σημειωθεί ότι το Parakritika.gr προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα, ωστόσο στάθηκε αδύνατο να έρθει σε επαφή μαζί της.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια της δομής προσθέτει πως η συγκεκριμένη υπόθεση και η εξέλιξή της έχει να κάνει με τις επεισοδιακές απολύσεις δύο εργαζομένων της, από τις καταθέσεις των οποίων προέκυψε και η εκταφή της ηλικιωμένης στην Κίσσαμο. Όπως υποστηρίζει, οι απολύσεις αυτές, λόγω παραμέλησης των καθηκόντων των υπαλλήλων, ήταν η αιτία για να στραφούν σε βάρος της δομής.

“Είχα και έναν υπάλληλο ο οποίος μας δήλωσε κάποια στιγμή ότι ήταν εμπύρετος και ζήτησε να κάνει το τεστ κοροναϊού και μας ενημέρωσε ότι ήταν θετικός. Αντί να μείνει σπίτι του σε καραντίνα, τον είδαμε να κάνει βόλτα στα Χανιά. Άλλαξα όλο το πρόγραμμα γι’ αυτόν, έφερα άλλα άτομα στη δουλειά να τον καλύψουν και προχώρησα σε επίπληξη. Σε ομάδα που διατηρεί η δομή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωσε ότι δεν θα ξαναέρθει για δουλειά. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Του ετοίμασα όλα τα χαρτιά, έκανα τη σχετική μεταφορά της μισθοδοσίας, αλλά έκανα ένα λάθος και έβαλα τον μισθό του εις διπλούν. Του ζήτησα λοιπόν να επιστρέψει τα χρήματα, μιλήσαμε πολύ ωραία και μου είπε ότι θα τα επέστρεφε. Αυτό δεν έγινε ποτέ…

Του άφησα μήνυμα ότι θα πάω στην Επιθεώρηση Εργασίας, κάτι που έκανα! Ουδέποτε σήκωσε το τηλέφωνό του και αναγκάστηκα να κινηθώ νομικά για να μου επιστρέψει το ποσό, που συμψηφιζόταν με το δώρο των Χριστουγέννων. Με απείλησε ότι αν δεν του έβαζα το δώρο ολόκληρο θα προχωρούσε σε καταγγελίες σε ΜΜΕ ότι η δομή κακοποιεί τους τροφίμους της. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο ένας από τους τέσσερις που έχουν καταθέσει”, προσθέτει η κα Λιονάκη.

“Η δεύτερη εργαζόμενη που έχει καταθέσει εναντίον μας δεν έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά της και δεν πρόσεχε τους τροφίμους. Της έκανα επίπληξη να κάνει τη δουλειά της και της ξεκαθάρισα ότι αν συνεχίσει θα την απολύσω. Φανταστείτε ότι ένας ηλικιωμένος έσπασε τον γοφό του, γιατί έπεσε επειδή δεν του είχε βάλει ζώνη. Ο άνθρωπος έκανε χειρουργείο και είχαμε μία άριστη συνεργασία με την οικογένειά του.

Ζήτησα από την εργαζόμενη να βρεθούμε στη Μονάδα για να της δείξω σε βίντεο ότι κάθε άλλο παρά πρόσεχε τους ηλικιωμένους. Ξεκίνησε να φωνάζει και να πηγαίνει σε χώρους ηλικιωμένων, αναστατώνοντάς τους, με απειλούσε ότι θα προχωρήσει σε καταγγελίες, ανέβαζε ηχητικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της δομής. Την παρακάλεσα να μην έρθει την επόμενη ημέρα για δουλειά, την απέλυσα και αυτή ήρθε, σκαρφάλωσε τα κάγκελα, τραβούσε βίντεο, γελούσε, έβριζε και τα ανέβασε στο διαδίκτυο. Ξαναήρθε, παρά την απόλυσή της και αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία. Μέχρι και τη μητέρα μου κατέγραφε σε βίντεο… Με το που άκουσε ότι έρχεται η αστυνομία, εξαφανίστηκε”, τονίζει η ιδιοκτήτρια της δομής.

Όπως αναφέρει η κα Λιονάκη… “Πήγαν οι δύο και βρήκανε την καταγγέλλουσα και όλοι μαζί πήγανε στον Εισαγγελέα. Έγινε έφοδος 5 το πρωί στη δομή με Εισαγγελική εντολή. Από αυτούς τους δύο πρώην εργαζόμενους και την κατάθεσή τους προέκυψε η εντολή Εισαγγελέα για την εκταφή της ηλικιωμένης στην Κίσσαμο. Χάρηκα όταν έμαθα ότι ζητήθηκε εκταφή γιατί πίστεψα ότι θα δικαιωθώ και θα ηρεμήσω. Τα πράγματα έχουν δυστυχώς εξελιχθεί αλλιώς.

Αυτοί έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση, όχι εμείς! Έχουν βάλει στο παιχνίδι και μία αλλοδαπή. Μας κατηγορούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά στην πορεία θα αποδειχθούν άλλα. Αναμένω την ιατροδικαστική έκθεση να λάμψει η αλήθεια και όχι υποθέσεις περί τρύπας στο κεφάλι της ηλικιωμένης και όλα αυτά που ακούγονται. Ας αναμείνουμε την πορεία της έρευνας της Αστυνομίας για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα”.

Η κα Λιονάκη καταλήγει, σημειώνοντας πως ακόμη και πριν λίγες ημέρες έγινε έλεγχος στη δομή και δεν διαπιστώθηκε απολύτως τίποτα. “Είμαστε απόλυτα καθαροί και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Η αλήθεια θα φανεί στην πορεία”, δηλώνει η κα Λιονάκη.
 

Δείτε επίσης:

Καταθέσεις "φωτιά" για το γηροκομείο από 4 υπαλλήλους του ιδρύματος

Τι κρύβει ο μυστηριώδης θάνατος 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Τι "έδειξε" η εκταφή της ηλικιωμένης

Θρίλερ με εκταφή ηλικιωμένης - Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Έρευνα της Ασφάλειας για αξιόποινες πράξεις σε δομή ηλικιωμένων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ