Παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το γηροκομείο

Παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το γηροκομείο

Να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους 68 θανάτους - Για "προϊόν λάσπης" κάνει λόγο ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας

Παρέμβαση από τον Εισαγγελεά του Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Πλιώτα είχαμε για το σοκαριστικό θέμα του γηροκομείου στα Χανιά. Ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στο επίμαχο θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας παρήγγειλε στον συνάδελφό του, να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, για την σε βάθος διερεύνηση υπόθεση. Ακόμη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος της προκαταρκτικής εξέτασης.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του Οίκου Ευγηρίας, Ιωάννης Σφακιωτάκης κάνει λόγο για λάσπη:

"Η πλευρά μας υποστηρίζει ότι όλος αυτός ο θόρυβος είναι προϊόν λάσπης και μόνο. Χθες τελείωσε και η δεύτερη πράξη η οποία είναι αποτέλεσμα καταγγελιών αβάσιμων και ανυπόστατων εντελώς.

Η πρώτη ενέργεια που έγινε ήταν στις 22-23 Μαρτίου του 2021, όταν μια πολυπρόσωπη ομάδα, εντελώς αιφνιδιαστικά 5μισή το πρωί κατέφθασαν στη μονάδα, μεταξύ των οποίων εισαγγελέας, κάπου 15 αστυνομικοί, δύο ιατροδικαστές, εκπρόσωποι του υγειονομικούς, και οι οποίοι μπήκαν μέσα στην μονάδα και τις έκαναν φύλλο και φτερό. 

Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, διότι αν είχε βρεθεί το παραμικρό θα είχαμε συλλήψεις, θα είχαμε μια άλλη εξέλιξη. 

Χθες έγινε η δεύτερη ενέργεια μετά από αυτή την ανυπόστατη καταγγελία, με άτομα τα οποία ουδέποτε εμφανίστηκαν σε προηγούμενο στάδιο. Έγινε μία καταγγελία, έγινε η εκταφη και έγιναν όλες οι εξετάσεις στο νεκροτομείο στο Ρέθυμνο παρουσία δύο ιατροδικαστών Κρήτης, δύο τεχνικών συμβούλων και ενός υπαστυνομου.

Ο δικηγόρος Ιωάννης Σφακιωτάκης

Η ενέργεια αυτή που κράτησε όλο το πρωί χθες μέχρι αργά το μεσημέρι κατέληξε χωρίς κανένα απολύτως εύρημα.

Περιμένουμε να πάρουμε τις εκθέσεις και των ιατροδικαστών και του τεχνικού μας συμβούλου, κι από εκεί και μετά καθαρίζουμε την πορεία μας. Διότι η επιχείρηση έχει δυσφημιστει πάρα πολύ με αυτές τις αιωρούμενες κατηγορίες κι επομένως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά.

Η επιχείρηση αυτή είναι μέσα στην πόλη, ελέγχεται σε τακτικότατη βάση. Στις εκθέσεις αυτές δεν έχει να προσάψουν το παραμικρό. Όταν έχουμε αυτά τα δεδομένα, όταν έχουμε μια σταθερή ανάπτυξη της επιχείρησης- Από 16 κλίνες που ξεκίνησε το 2009 κι έχει πάει στις 47 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, νομίζω ότι όλα αυτά είναι ένα δείγμα γραφής για το πώς λειτουργεί αυτή η μονάδα.  Όλα αυτά τα  χρόνια τώρα, ουδέποτε υπήρξε τέτοια καταγγελία, σαν κι αυτες που έρχονται ουρανοκατεβατες.

Τη στιγμή που γίνονται καταγγελίες ο εισαγγελέας οφείλει να ερευνήσει. Ερεύνησε λοιπόν ο εισαγγελέας και μια και δύο φορές. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι ή λογοτεχνία ή κακοβουλία".

 

Δείτε επίσης:

"Έχουμε πέσει θύματα πλεκτάνης" λέει η ιδιοκτήτρια της δομής ηλικιωμένων

Καταθέσεις "φωτιά" για το γηροκομείο από 4 υπαλλήλους του ιδρύματος

Τι κρύβει ο μυστηριώδης θάνατος 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Τι "έδειξε" η εκταφή της ηλικιωμένης

Θρίλερ με εκταφή ηλικιωμένης - Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Έρευνα της Ασφάλειας για αξιόποινες πράξεις σε δομή ηλικιωμένων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: Κεντρική φωτογραφία: Matthias Zomer / Pexels

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ