Γύρισαν με βραβείο από τον Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας "Παύλος Αυθίνος''

Γύρισαν με βραβείο από τον Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας "Παύλος Αυθίνος''

Νέα διάκριση για δύο μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου!

Ακόμη μία σημαντική διάκριση για τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου!

Έπειτα από την 1η θέση στο Παννελήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Ρομποτικής WRO μία σημαντική Πανελλήνια διάκριση έρχεται ξανά στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου από τους μαθητές του. 

Τον Α' και τον Β' Επαίνο Λογοτεχνίας κατέκτησαν δύο μαθητές στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας "Παύλος Αυθίνος'' ανάμεσα σε πάνω από 360 συμμετοχές απ' ολη την Ελλάδα!

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν “Η Ελληνική και η Παγκόσμια Μυθολογία” με σκοπό να γράψουν τα παιδιά το δικό τους διήγημα φαντασίας με λογοτεχνικό ύφος. 

Η μαθήτρια της Δ' Δημοτικού Διλβόη Δανάη με το έργο “Η αναζήτηση  του Μεγαλοπόδαρου” κατέκτησε τον Α' Επαινό και ο μαθητής της Β' Δημοτικού Γεωργακόπουλος Αθανάσιος  με το έργο “Τι έγινε με τον Θησέα;” κατέκτησε τον Β' Έπαινο! Οι δύο μαθητές έλαβαν συμμετοχή στο διαγωνισμό στα πλαίσια του μαθήματος Δημιουργική Αφήγηση - Lego Storytelling με δάσκαλο τον κ. Καραπατάκη Αχιλλέα, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια δράσεων του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

 Η Δημιουργική Αφήγηση-Lego Storytelling είναι ένα μάθημα βιωματικής μάθησης στο οποίο οι μαθητές διδάσκονται ιστορία, γεωγραφία, λογοτεχνία καθώς και αλλά γνωστικά αντικείμενα δημιουργώντας κατασκευές με τουβλάκια Lego που πλαισιόνονται με δραστηριότητες αφήγησης και δημιουργίας ιστοριών συνδέοντας πραγματικά γεγονότα με το φαντασιακό, αναπτύσοντας τις γλωσσικές και λογοτεχνικές τους ικανότητες. Με λίγα λόγια μάθηση και παιχνίδι ενωμένα με έναν τρόπο που το παιδί μαθαίνει παίζοντας και εξερευνώντας τα βάθη της φαντασίας του.

Τα έργα των δύο μαθητών θα συμπεριληφθούν σε μελλοντική έκδοση ανθολογίου των μαθητών του Εργαστηρίου Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών του Πόρτο Ράφτη.

Η χρονιά για το 21ο Δημοτικό Σχολείο έκλεισε με επιτυχίες και ευχόμαστε να ξεκινήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο!


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ