Χαρδαλιάς σε Λαμπρινό: Τα δεκάδες κρούσματα "έβαψαν πορτοκαλί" το Ηράκλειο

Επικοινωνία του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για την επιδημιολογική κατάσταση στο Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ήταν μεταξύ αυτών, που όπως έγραψε νωρίτερα το cretalive, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας διευκρινίσεις για την ένταξη της Π.Ε. Ηρακλείου σε καθεστώς επιτήρησης – πορτοκαλί συναγερμού, όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, μια απόφαση που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. 

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο, τα οποία ενώ δεν νοσηλεύονται, βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά θεωρούνται ενεργά. Οι καταγεγραμμένες επαφές αυτών των κρουσμάτων, σύμφωνα πάντα με τον Υφυπουργό, είναι πολύ περισσότερες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η  Π.Ε. Ηρακλείου παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης, παρότι το τοπικό σύστημα υγείας δεν έχει πιεστεί, Η κατάσταση πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στον Δημάρχο ολοένα και βελτιώνεται και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πώς όταν έρθει η στιγμή να επανεκτιμηθεί, τα πράγματα θα είναι καλύτερα

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε στον Υφυπουργό ότι οι Ηρακλειώτες, παρά την δεδομένη κούραση, σε μεγάλο ποσοστό έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα.  «Η δημοτική αρχή θα πράξει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε ο πορτοκαλί συναγερμός να αρθεί το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο κ. Λαμπρινός χαρακτηριστικά.  

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ