Σήκωσε και τις …πέτρες η ΕΛ.ΑΣ στο «άβατο» της Κισάμου

Newsroom
Newsroom

Κάποιοι ανασάνουν και πάλι, υποστηρίζεται - 16 συλλήψεις

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες-ίσως και η μεγαλύτερη- των τελευταίων πολλών ετών είναι η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης σε συγκεκριμένες περιοχές της Κισσάμου Χανίων.

Στο κάδρο της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν μέλη γνωστών οικογενειών της περιοχής για τα οποία υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες ανώνυμες κυρίως, αλλά και επώνυμες, ότι είχαν δημιουργήσει καθεστώς φόβου και τρόμου.

Στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης βρέθηκαν στελέχη της ΕΚΑΜ Κρήτης, ενώ την ευθύνη της έρευνας, που ήταν πολύμηνη, μεθοδική και αθόρυβη, έχει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι με "φόντο" τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έχουν γίνει αθρόες προσαγωγές ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη 16 συλλήψεις για εκβιάσεις, ζωοκλοπές, ξυλοδαρμούς και όπλα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι πιάστηκαν στον ύπνο, αφού οι έφοδοι στα σπίτια τους έγιναν στις 5.30 τα ξημερώματα! Ουσιαστικά οι προσαχθέντες ανήκουν σε δύο οικογένειες, εκ των οποίων το όνομα της μίας έχει συνδεθεί στο μακρινό παρελθόν ακόμα και με  Κρητική βεντέτα.

Οι ίδιες πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, εδώ και μήνες δούλευε την υπόθεση, που φαίνεται πως έχει σοβαρό υπόβαθρο.

Πάντως, στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης σε σπίτια και σε χώρους που δραστηριοποιούνται οι προσαχθέντες, οι αστυνομικές δυνάμεις σάρωσαν τα πάντα, "ξεσκονίζοντας ότι κινείται και ότι δεν κινείται", από αιγοπρόβατα και σκυλιά, αγροτικά οχήματα, τα πάντα!

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ