Χερσόνησος: Οικογένειες χωρίς σπίτι μία εβδομάδα μετά την κακοκαιρια

Χερσόνησος: Οικογένειες χωρίς σπίτι μία εβδομάδα μετά την κακοκαιρια

Μηλάκης στο Livetalks: "Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας"

Πρωτόγνωρες καταστάσεις και απανωτά χτυπήματα έχουν δεχθεί εφέτος οι περισσότερες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου: Τη μία ο κορωνοϊός και οι (κοινωνικοοικονομικές) συνέπειες της πανδημίας, την άλλη η χαλαζόπτωση, ήρθε και η θεομηνία των περασμένων ημερών και έδωσε την χαριστική βολή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις!

Μια εβδομάδα μετά, έχει αρχίσει και βελτιώνεται, αν και οι πληγές δύσκολα κλείνουν. Πώς να (ξανα)μπει σε τάξη ένα "βομβαρδισμένο" από την κακοκαιρία τοπίο; 

Σε καθημερινή βάση, ο Δήμος Χερσονήσου διαθέτει περί τις 500 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μαγειρέψουν! Σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος.

Οι αριθμοί που έδωσε στο Livetalks ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου Γιάννης Μηλάκης, προκαλούν απογοήτευση (για το πως από τη μια στιγμή στην άλλη κάποιοι συνάνθρωποί μας τα έχασαν όλα, ευτυχώς όχι τη ζωή τους!), μολαταύτα αποτυπώνουν το σκληρό πρόσωπο της πραγματικότητας.

Στα δύσκολα, η αλυσίδα της αλληλεγγύης μεγαλώνει, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των πρωτοβουλιών οι οποίες έχουν ληφθεί από τον Δήμο Χερσονήσου.

Η προσφορά των ιδιωτών και των εθελοντών, είναι συγκλονιστική και συγκινητική. Η ομαδα του ΟΦΗ χαρακτηριστικά έχει προσφερθεί και παίρνει τα ρούχα των ανθρώπων, τα πλένει και τα επιστρέφει!

"Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη, μας έχουν στηρίξει απ΄ολη την Ελλάδα" υπογράμμισε στο Livetalks ο κ. Μηλάκης. "Αν δεν είχαμε και τους εθελοντές μπορεί να μην είχαμε αυτά τα αποτελέσματα".

"Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να μείνουν σπίτι τους ή είναι αποκλεισμένες και μένουν σε περιοχές πιο απομακρυσμένες, ειδικά στις Γούβες" πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου.

Χθες κάποια νοικοκυριά πήραν νερό κανονικά από δίκτυα, "καταφέραμε και συνδέσαμε και τα τελευταία σπίτια".

1

Κάλυψη και επάρκεια από ρουχισμό, υπάρχει. Εκεί που εντοπίζεται αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ανάγκη - σύμφωνα με τον κ. Μηλάκη - είναι "σε καθαριστικά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ηλεκτρικές συσκευές και στρώματα, για να στήσουμε ξανά τα σπίτια των ανθρώπων καθώς ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό των οικιών".

Στο ξενοδοχείο όπου διαθέτει ο Δήμος Χερσονήσου μένουν και σιτίζονται άνθρωποι. "Κάθε μέρα αλλάζει ο αριθμός των φιλοξενούμενων", 7 -8 άτομα μένουν σταθερά. Επίσης,  όποιος θέλει μπορεί να πάει στο ξενοδοχείο κάνει ένα μπάνιο, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμη εφικτό στο σπίτι του.

Κλιμάκια από την Αθήνα κατέβηκαν για την καταγραφή των ζημιών, ενώ σημαντικό είναι ότι έχουν καθαριστεί και απομακρυνθεί τα φερτά υλικά.

"Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας" σχολίασε ο κ. Μηλάκης που ευχαρίστησε τον Θεό για το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα από την σφοδρή κακοκαιρία.

Ο  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου αναφέρθηκε στις περιοχές με τις μεγαλύτερες και τις περισσότερες ζημιές, όπως οι Γούρνες και οι Γούβες, όπου "έχει κοπεί στη μέση ο δρόμος".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ