Χωρίς γραφείο επιθεώρησης εργασίας το Ρέθυμνο - Πιέζει το Εργατικό Κέντρο

Την άμεση λειτουργία γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης για ελέγχους στους χώρους δουλειάς, ζητάει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου μετά το σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου σε έργα της ΔΕΗ

Την άμεση ίδρυση και λειτουργία, στο Ρέθυμνο, τμήματος ή γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης. για καθημερινούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς, ζητάει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και ο πρόεδρός του, Γιώργος Λιολάκης, με επιστολή τους στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, μετά και το σοβαρό ατύχημα που συνέβη χθες στο Άνω Ροδάκινο Ρεθύμνου και θύμα υπάλληλο εταιρείας έργων της ΔΕΗ (Δείτε ΕΔΩ).

Ο 33χρονος εργαζόμενος χτυπήθηκε στο κεφάλι από στύλο της ΔΕΗ που παρασύρθηκε από δυνατούς ανέμους κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής του, σε έργο επέκτασης του δικτύου. Από το σοβαρότατο, όπως χαρακτηρίζεται, εργατικό ατύχημα που συνέβη στον 33χρονο εργαζόμενο, επανέρχεται για πολλοστή φορά σύμφωνα με τον κ. Λιολάκη, το αίτημα για άμεση ίδρυση τμήματος τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης στο Ρέθυμνο. Είναι αναγκαία όπως επισημαίνει το ΕΚΡ, η καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς και ο έλεγχος από τους αρμόδιους, της τήρησης και εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων. Η λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου προβλέπεται από τον ν. 3144/2003.

Οι εργαζόμενοι του νομού Ρεθύμνου είναι ανάστατοι «για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και στα οποία συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν βαριά ανάπηροι», αναφέρει η διοίκηση του Κέντρου στην επιστολή της προς τον υπουργό. Παράλληλα δε, επισημαίνει πως «οι έλεγχοι που γίνονται από το τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων, δεν είναι δυνατόν να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες σε ολόκληρο το Ρέθυμνο, με την έντονη οικοδομική, τουριστική και αναπτυξιακή δραστηριότητα, με χιλιάδες επιχειρήσεις και χώρους δουλειάς».

Παράλληλα, ζητείται από τον κ. Βρούτση, η πλήρης στελέχωση του τμήματος Τεχνικής - Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων αλλά και του τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Ρεθύμνου, με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και τον εφοδιασμό τους με όλα τα αναγκαία μέσα ελέγχου, που είναι απολύτως απαραίτητα για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν σε δύο νομούς με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Ο υπάλληλος που τραυματίστηκε στο κεφάλι από τον στύλο της ΔΕΗ που αιωρούνταν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Νοσηλεύεται στην εντατική και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς ως εξαιρετικά σοβαρή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ