Χωρίς ρεύμα και νερό οι φοιτητές του Πολυτεχνείου

Χωρίς ρεύμα και νερό οι φοιτητές του Πολυτεχνείου

Για δύο μέρες, φοιτητές που μένουν στις Εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Χανίων καταγγέλλει πως "μάρτυρες του  πανεπιστημίου του 21ου αιώνα έχουν γίνει για ακόμη μια φορά οι εστιακοί φοιτητές καθώς θα υποστούν 2ημερη διακοπή υδροδότησης και ηλεκτροδότησης εν μέσω πανδημίας αλλά και εξεταστικής.

Λόγω προβλήματος σε μετασχηματιστή οι εστιακοί δεν θα έχουν για 2 ημέρες να πιούν νερό, να κάνουν μπάνιο, θέρμανση ενώ η θερμοκρασία έχει μειωθεί κατακόρυφα. Αλλά ακόμα δεν θα έχουν ρεύμα και ίντερνετ για να εξετασθούν σε μαθήματα και να διαβάσουν.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει 30 ζεστά εκατομμύρια για αστυνόμευση στις σχολές, ενισχύει το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, μειώνει κατά 8% την χρηματοδότηση στην παιδεία. Ενώ δεν βγάζει άχνα για την κατάσταση που βρίσκονται τα πανεπιστήμια, τις τραγικές ελλείψεις, συνεχίζει να τα κρατάει κλειστά για άλλο ένα 6μηνο.

Οι φοιτητές δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση και απαντούν:

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές!
 Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για μόρφωση, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!
Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας
Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Αγοράς"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ