Χωρίς τέλος οι... αφίξεις μεταναστών στη νότια Κρήτη

Newsroom
Newsroom

Μια ακόμα ομάδα εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Γαύδο

Ακόμα 25 παράτυποι μετανάστες  εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη Γαύδο και συγκεκριμένα στην παραλία της Τρυπητής.

Με μέριμνα του Δήμου Γαύδου, οι μετανάστες έλαβαν τροφή και νερό, ενώ με το πλοίο της γραμμής θα μεταφερθούν στη Χώρα Σφακίων, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση τους και να προωθηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, καθώς - όπως έγραψε το cretalive - την Πέμπτη εντοπίστηκαν 35 μετανάστες  στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων νότια του νομού Ηρακλείου και λίγες ώρες αργότερα άλλοι 85 άνθρωποι σε πλοιάριο στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων, πάλι νοτίως του νομού Ηρακλείου. Από τους 85, οι 50 είναι Αιγύπτιοι.

Όπως έχει γράψει το Cretalive, ο προβληματισμός για τις αυξανόμενες ροές μεταναστών στα νότια της Κρήτης είναι μεγάλος.  Μάλιστα πηγές του Λιμενικού Σώματος επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνει ολικός επανασχεδιασμός του τρόπου φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων πέραν της αναγκαίας ενίσχυσης της επιχειρησιακής δράσης του Λιμενικού στην Κρήτη με ανθρώπινο δυναμικό και την αντικατάσταση των παλαιών πλωτών μέσων.Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ