Χρηματοδότηση 220.000 € για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ικανοποίηση Αυγενάκη- Ποιους δήμους αφορά

Εγκρίθηκε  η χρηματοδότηση των Δήμων Βιάννου και Φαιστού του Ν. Ηρακλείου με συνολικό ποσό ύψους 220.000,00 € για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή δηλώνει,  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, που σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει:

«Με μεγάλη ικανοποίηση και στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση των Δήμων Βιάννου και Φαιστού του Ν. Ηρακλείου με συνολικό ποσό ύψους διακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (220.000,00 €), για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα:
1.    Ο Δήμος Βιάννου    100.000,00 €
2.    Ο Δήμος Φαιστού    120.000,00 €.

Η έναρξη της νέας χρονιάς έρχεται με τη χρηματοδότηση των Δήμων που δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία και με την ένταξη έργων αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και έργων πρόληψης. Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών για την άψογη συνεργασία και τη συνεχή στήριξη των δοκιμαζόμενων δήμων και των συμπολιτών μας.

Η ανακούφιση των κατοίκων των περιοχών που δοκιμάστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου φθινοπώρου και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι διαρκές μας μέλημα και αφορά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας».

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ