Η "βιτρίνα" της βιομηχανικής κάνναβης διέθετε ακόμα 18.000 δενδρύλλια

Η "βιτρίνα" της βιομηχανικής κάνναβης διέθετε ακόμα 18.000 δενδρύλλια

Εξελίξεις στην υπόθεση που "έτρεξε" σε Κρήτη και Αττική το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Εξελίξεις έχουμε,  περίπου 1,5 μήνα μετά, στην υπόθεση που, όπως αποκάλυψε το Cretalive,  χειρίστηκε προσεκτικά το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, και αφορούσε σε χιλιάδες δενδρύλλια ινδικής κάνναβης που φέρονται να καλλιεργούνταν υπό τη «βιτρίνα» της βιομηχανικής κάνναβης. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί πέντε Κρητικοί, οι οποίοι εμφανίζονται στη δικογραφία ως βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, είχαμε εξελίξεις. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε μια ακόμα επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην ίδια  περιοχή της Αττικής, όπου είχαν βρεθεί αρχές Ιουνίου περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης, τώρα εντοπίστηκαν επιπλέον 17.744 δενδρύλλια, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. 

Να σημειωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για καθ' όλα νόμιμη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης για την οποία είχαν λάβει σχετική άδεια. Ωστόσο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, με βάση τις αναλύσεις από τα δείγματα που είχαν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στο ΕΚΠΑ, η επίμαχη ουσία υπερβαίνει κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο και κατατάσσει τα δενδρύλλια στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 

 

Δείτε επίσης:

Στη φυλακή οι πέντε Κρητικοί για τα χιλιάδες δενδρύλλια

Μπίζνα εκατομμυρίων ευρώ πίσω από τη «βιτρίνα» της νομιμότητας

Mε "βιτρίνα" την βιομηχανική κάνναβη καλλιεργούσαν χασίς - Ο μεγαλύτερος αριθμός δενδρυλλίων που κατασχέθηκε ποτέ στην Ελλάδα

Μεγάλη έρευνα του Οργανωμένου εκτός Κρήτης 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ