"Η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ απαξιώνει το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή της β’ ξένης γλώσσας"

"Η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ απαξιώνει το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή της β’ ξένης γλώσσας"

Καταδικάζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Δομ.Θεοτοκόπουλος" τη στέρηση από τους μαθητές δημοτικού της επιλογής 2ης ξένης γλώσσας, όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με νέα αιφνιδιαστική εγκύκλιο (Αρ Πρωτ. Φ52/55240/Δ1/18-05-2021) η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας περιορίζει δραστικά το ελεύθερο δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή 2ης ξένης γλώσσας και ταυτόχρονα μειώνει τον αριθμό των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών από τα Δημόσια Σχολεία.

Συγκεκριμένα η νέα εγκύκλιος επιφέρει τα παρακάτω:

Η πλειοψηφία των μαθητών σε επίπεδο τμήματος καθορίζει τη ξένη γλώσσα που θα διδαχθεί ολόκληρο το τμήμα, ενώ μέχρι σήμερα υπήρχε η δυνατότητα μεικτών παράλληλων τμημάτων και για τις δύο γλώσσες (γερμανικά- γαλλικά).

 Καταργείται ο ελάχιστος αριθμός 12 μαθητών/τριών, για το σχηματισμό τμήματος Β' Ξένης Γλώσσας.

 Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριών, η γλώσσα που θα διδαχθούν θα είναι αυτή, για την οποία υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας.

Η εκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, και σ’ αυτό το θέμα, απαξιώνει τις μορφωτικές ανάγκες και ταυτόχρονα «πετάει» εκτός Δημόσιας Εκπαίδευσης αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν πολλά χρόνια στο Δημόσιο Σχολείο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» απαιτεί την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου και την αντικατάστασή της με νέα που θα προβλέπει τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής και παρακολούθησης 2ης ξένης γλώσσας από όλους τους μαθητές.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να σταματήσει τον εμπαιγμό και την απαξίωση διδακτικών αντικειμένων, ενώ οι επιδιωκόμενες αλχημείες για περιορισμό του εκπαιδευτικού προσωπικού δεν θα περάσουν.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ