Η "Ελπίς" αναβάλει τη σύσκεψη των αγροτών

Η "Ελπίς" αναβάλει τη σύσκεψη των αγροτών

Η ανακοίνωση των συλλόγων

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αναβάλλουν την σύσκεψη που είχαν οργανώσει για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στις Αρχάνες.

Καλούν πάντως στην Πανηρακλειώτικη μηχανοκίνητη πορεία που αποφάσισαν οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι. Τα ραντεβού - όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση - είναι:

Την Δευτέρα 31 Γενάρη στις 10:00 στον κόμβο των ΠΕΖΩΝ και στις 11:00 στον κόμβο του Γιοφύρου.

Η κυβέρνηση μπροστά στον φόβο των κινητοποιήσεών μας, έχει ήδη εξαγγείλει μέτρα κοροϊδίας όπως η κάλυψη κατά 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. Θέλουν να μείνουμε σιωπηλοί αποδεχόμενοι τα ψίχουλα που μας πετάνε.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους μας από όλη την Κρήτη.

Διεκδικούμε:

➢ Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

 ➢ Μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα παραγωγής και τα αγροτικά εφόδια. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

 ➢ Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

➢ Κατάργηση του ΦΠΑ και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

➢ Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ότι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!

 ➢ Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

     ➢ Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο το οποίο κλέβει το όνομα τσίπουρο και τσικουδιά από τους αμπελουργούς αντικαθιστώντας το με την ονομασία προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων).

      Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την κάλυψη όλων των κενών στα Κέντρα Υγείας και στα αγροτικά ιατρεία.

➢Μέτρα ανακούφισης για αγρότες και κτηνοτρόφους που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία με ευθύνη της κυβέρνησης.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ