Η ένωση γονέων συμμετέχει στην απεργία για τα κενά στα σχολεία

Newsroom
Newsroom

Η κινητοποίηση γίνεται την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

"Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δ. Ηρακλείου συμμετέχει στην ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί από το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς καθώς τα κενά στα σχολεία είναι τεράστια!"

Το παραπάνω αναφέρεται σε κάλεσμα των γονιών για την κινητοποίηση που γίνεται την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς αναφέρουν, μεταξύ άλλων,

"Από τις 19-9-2023 με κλιμάκια της Ένωσης μας κάναμε παρέμβαση τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης γι αυτά τα ζητήματα καθώς η κατάσταση είναι οριακή! Είναι ενδεικτικό ότι φέτος η κυβέρνηση, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, προσέλαβε στην «πρώτη φάση» προσλήψεων μόλις 28.353 αναπληρωτών ενώ πέρυσι αντίστοιχα είχαν δουλέψει πάνω από 47.000 αναπληρωτές! Στο Ηράκλειο τα νούμερα μιλούν για πάνω από 700 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση!

Η αναλγησία και η εχθρότητα της κυβέρνησης εκφράζεται και απέναντι στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες: τα σοβαρότερα κενά υπάρχουν στην παράλληλη ένταξη, στα τμήματα ένταξης και σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Μάλιστα με ειδικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας και με προσπάθεια στελεχών της εκπαίδευσης γίνεται προσπάθεια να παρακαμφθούν και να «ερμηνευτούν» οι γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ. Καθημερινά στην Ένωση μας καταφθάνουν επιστολές γονέων που βλέπουν τα παιδιά τους να αντιμετωπίζονται ως αποπαίδια και παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Για να μην πούμε για την συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία με 25 παιδιά και πάνω ανά τμήμα, για την απαράδεκτη προσπάθεια να καλυφθούν κενά από τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς ή από ειδικούς παιδαγωγούς της παράλληλης στήριξης από τους οποίους ζητούν να αναλάβουν ολόκληρο τμήμα! Μάλιστα φθάνουν σε σημείο να μιλάνε, όπως η υφυπουργός Παιδείας, με εντελώς αντιεπιστημονικό τρόπο λέγοντας ότι δήθεν δεν κάνει καλό στα παιδιά να έχουν συνέχεια ένα άνθρωπο από πάνω τους (!), μιλώντας για την παράλληλη στήριξη! Ή ότι φταίμε οι γονείς που γράφουμε τα παιδιά στο ολοήμερο!  

Έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι! Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες και τεράστιες!

Καλούμε όλους τους γονείς και τους συλλόγους τους να συμμετέχουμε στην παρέμβαση που θα γίνει την Πέμπτη 28/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης (Λ. Κνωσού 6) 1μμ το μεσημέρι από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και άλλους φορείς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Στην επικείμενη Β’ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών να καλυφθούν 100% όλα τα πραγματικά κενά!
Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης, κάθε μαθητής που χρήζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και απαιτούμε κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο, μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια. Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων αυτών των ανθρώπων ώστε να παρέχουν στα παιδιά μας από την ΠΡΩΤΗ μέρα μόρφωση και ζωή μέσα σε ένα σχολείο αξιοπρεπές, κατάλληλο και ασφαλές!"

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ