Η εορταστική εκδήλωση, τα κρασιά και η "λανθασμένη" κατάθεση

Επιτήδειοι εξακολουθούν να εφευρίσκουν ευφάνταστους τρόπους για να αποσπάσουν μικρά ή μεγάλα ποσά

Δεν έχει τέλος η φαντασία ορισμένων που επιχειρούν να βγάλουν "μεροκάματο" ή και "μηνιάτικο" χωρίς να κουραστούν!
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν αλλάζουν, ανάλογα με το θύμα ή την περιοχή ή και τις χρονικές συγκυρίες.
Όπως φαίνεται, κυρίαρχο ρόλο παίζει και η δημοσιότητα που θα πάρει η απάτη.
Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα, με πιο γνωστό αυτό με τα τηλεφωνήματα για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε συγγενής του κληθέντος, ο οποίος κινδυνεύει με φυλακή αν οι δικοί του δεν πληρώσουν κάποιο ποσό!

Επειδή όμως το κόλπο αυτό πλέον δεν "πιάνει", οι απατεώνες "εξελίσσονται".
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόλις πριν λίγες ημέρες, επιχειρηματίας στο Ηράκλειο, από το χώρο της εμπορίας κρασιού έλαβε τηλεφώνημα από δήθεν ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι ήθελε να κάνει μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση και επιθυμούσε να προμηθευτεί κρασί από τον επιχειρηματία.
Αφού ενημερώθηκε για το κόστος, απέστειλε την επόμενη ημέρα φωτογραφία υποτιθέμενου παραστατικού τραπέζης που έδειχνε - όπως ισχυρίστηκε - την σχετική κατάθεση που είχε κάνει.
Μόνο που το ποσό που εμφάνιζε ήταν πολύ μεγαλύτερο από το "συμφωνηθέν" - κατά λάθος όπως ισχυριζόταν ο δήθεν πρατηριούχος, που παρακαλούσε να του επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα.

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας δεν χρειάστηκε πολύ για να καταλάβει πως η υπόθεση είναι "στημένη" και γλίτωσε από την χασούρα, ο δε "πρατηριούχος" μάλλον αναζητεί κάποιο άλλο θύμα με διαφορετική ιδιότητα και ιστορία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ