Η ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας και το "ευχαριστώ" στη Γιάννα Αγγελοπούλου

Η ηλεκτροδότηση της Σπιναλόγκας και το "ευχαριστώ" στη Γιάννα Αγγελοπούλου

Εξασφαλίστηκαν 2,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" του Υπουργείου Εσωτερικών

Με το ποσό των 2.500.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση της νήσου Σπιναλόγκας.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός μεταξύ άλλων ανέφερε : “Η νέα χρονιά ξεκίνησε δυναμικά για την περιοχή μας, αφού μετά την γνωστοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Υπ. Παιδείας – Τουρισμού) για την αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, έχουμε μια ακόμα σημαντική εξέλιξη  για τον Δήμο μας, αυτήν της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών - μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ – για την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση της νήσου Σπιναλόγκας".

Ακόμη, ο κ. Ζερβός ευχαρίστησε την πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προώθησε το σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Γιάννα Αγγελοπούλου, Αντώνης Ζερβός

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου δήλωσε:

"Πρόκειται για μια απόλυτα θετική εξέλιξη ! Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την πρόεδρο του “Ελλάδα 2021” κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η οποία κατά την επίσκεψη της στην Ελούντα, αποδέχτηκε και προώθησε το αίτημα του δήμου Αγίου Νικολάου,στο Υπουργείο Εσωτερικών, τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας της Επιτροπής, κ. Θανάση Κανταρτζή που μερίμνησε ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες και βέβαια τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο που σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωσε την έγκριση χρηματοδότησης".

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ