Η ΗΡΥΔΑ έκανε τη συμπερίληψη πράξη μέσα από το «Τζάμπολ Αγάπης»
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης του «Τζάμπολ Αγάπης» στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.
Με το σύνθημα «μία μπάλα ενώνει όλα τα παιδιά» ολοκληρώθηκαν στο Ηράκλειο οι ετήσιες προπονήσεις του προγράμματος «Τζάμπολ Αγάπης». Το φετινό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Υποστήριξης Δικαιωμάτων Παιδιών με Αυτισμό «ΗΡΥΔΑ» και τον «Γ.Α.Σ. Ανδρογέας», όπου και συμμετείχαν πολλά παιδιά του Συλλόγου. Μέσα από το συμμετοχικό παιχνίδι, την αλληλεπίδραση και τη συμπερίληψη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν την κοινωνικοποίησή τους, να συνεργαστούν, αλλά και να διαπιστώσουν ότι, μπορούν και πρέπει να αποτελούν ισότιμα μέλη της κοινωνίας, όταν τους δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες.
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης του «Τζάμπολ Αγάπης» στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολούθησαν τις προπονήσεις.
Το «Τζάμπολ Αγάπης» αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που αξιοποιεί το μπάσκετ ως μέσο κοινωνικοποίησης και συμπερίληψης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, κυρίως ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Ξεκίνησε το 2016 από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και πατέρα παιδιού με αυτισμό, Γιάννη Τσουμπρή. Στα προγράμματά του, παιδιά με και χωρίς αναπηρία προπονούνται και παίζουν μαζί, με στόχο την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, τη συνεκπαίδευση και την αποδοχή της διαφορετικότητας.
- Με επίκεντρο τον Ευκάλυπτο συνεχίζονται οι παρεμβάσεις πρασίνου στο Ηράκλειο
- Βορίζια: Αποκαλυπτική η βαλλιστική - 124 κάλυκες, 13 όπλα και το «ένοχο» 9άρι που συνδέει τρεις υποθέσεις σε μία πενταετία
- Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Βιάννου




