Δύσκολη νύχτα για την Κρήτη - Δρόμοι-ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια

Δύσκολη νύχτα για την Κρήτη - Δρόμοι-ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια

Πολλά τα προβλήματα που καταγράφηκαν στο νησί, κατά τη διάρκεια της νύχτας

Δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για την Κρήτη, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια αλλά και σπίτια να πλημμυρίζουν. Επί ποδός ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανά το νησί, ενώ το πρωί βρίσκει τους πολίτες να "μετρούν" ζημιές.

Δρόμος Πλημμυρισμένος

πλημμύρα

Σοβαρά προβλήματα καταγράφηκαν στην περιοχή της Ν.Αλικαρνασσού με νερά να πλημμυρίζουν κτίρια αλλά και δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια. Χαρακτηριστικό της έντασης των φαινομένων και της δύσκολης κατάστασης, ο κόμβος της ΒΙΠΕ, αλλά και η οδός Νικ.Πλαστήρα στην Ν.Αλικαρνασσό που μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι.

ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο παραλιακός δρόμος από το Τελωνείο ως την κεντρική είσοδο του λιμανιού ήταν αδιάβατος, σε ποτάμι μετατράπηκε και ο δρόμος από το αεροδρόμιο προς τη Ν.Αλικαρνασσό αλλά και η Λεωφόρος Κνωσού στο ύψος της πρώην Στάνης.

 

ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Προβλήματα και στο Ρέθυμνο

Έντονη βροχόπτωση στο Ρέθυμνο δημιούργησε χθες προβλήματα στους δρόμους, με τα φρεάτια να μην έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης των βρόχινων υδάτων. Πληθώρα κλήσεων για άντληση υδάτων δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονταν επίσης επί ποδός για να αποσυμφορήσουν τα φρεάτια ενώ παράλληλα υπήρξε και υπερχείλιση αγωγών από την πίεση που έχει δεχτεί όλο το δίκτυο από τα όμβρια ύδατα.

Στον ΒΟΑΚ η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά με την τροχαία τμήματος ΒΟΑΚ να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Τσιγκένης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ