Η κακοκαιρία πέρασε, οι "πληγές" στην Κρήτη θα αργήσουν να "κλείσουν"

Η κακοκαιρία πέρασε, οι "πληγές" στην Κρήτη θα αργήσουν να "κλείσουν"

Τα προβλήματα παραμένουν πολλά και σοβαρά, η αρχή της "ανοικοδόμησης" ξεκίνησε, γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά!

Η θεομηνία που χτύπησε με σφοδρότητα την Κρήτη πέρασε αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια της σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου. Η ζωή συνεχίζεται, όμως κι όλα προσπαθούν να μπουν σε μία σειρά: Τα προβλήματα παραμένουν πολλά και σοβαρά, η αρχή της ανοικοδόμησης ξεκίνησε, πάντως!

Στους Στόλους δύο οικογένειες παραμένουν εγκλωβισμένες και γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ένας δρόμος, για να μπορέσουν να απελευθερωθούν οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι. 

Τα ορμητικά νερά κατέβηκαν και "διέλυσαν τα πάντα" στις Γωνιές, όπως περιγράφει στο Cretalive ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Καλογεράκης.

Στην Ανάληψη, που δοκιμάζεται πολύ και έντονα τα τελευταία 24ωρα, οι εικόνες είναι θλιβερές και τρομακτικές: 17-18 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το ρέμα και κατέληξαν στη θάλασσα, όπως είπε στο Cretalive ο εκπρόσωπος της εκεί τοπικής κοινότητας κ. Νίκος Φουκαράκης.

Η κεντρική οδός είναι εντελώς ακατάλληλη ακόμα και για τους πεζούς, ενώ τα μηχανήματα του Δήμου έχουν στρωθεί στη δουλειά για να ενώσουν τα... κομμάτια της περιοχής!

 Σύμφωνα με τον κ. Φουκαράκη, ελάχιστες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα Αγριανά, σε αντίθεση με ένα σημαντικό μέρος του Ανισαρά όπου "όλα τα χωράφια και οι περιφράξεις είναι κατεστραμμένες"!

Μέσα σε όλα αυτά, το ευτύχημα είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές:  Η αισιοδοξία και η ελπίδα είναι η κινητήρια δύναμη, με την οποία οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, στέκονται στα πόδια τους και χτίζουν από την αρχή το παρόν και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους.

Καταστροφές Χερσόνησος


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ