Η Κρήτη χάνει εκπαιδευτικούς λόγω έλλειψης στέγης!

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Η αγγελία, οι κουκέτες και η βραχυχρόνια μίσθωση που αναγκάζει δασκάλους και καθηγητές να αποφεύγουν το νησί!

Της Κατερίνας Μυλωνά


Χωρίς εκπαιδευτικούς κινδυνεύει να μείνει τις επόμενες χρονιές η Κρήτη. Ο λόγος είναι πως οι αναπληρωτές που έρχονται στο νησί δε βρίσκουν σπίτι και αν βρουν είναι πολύ πιο ακριβό από όσο θα επέτρεπε η ποιότητά του.
Η περίπτωση της δασκάλας στο 49ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, κ. Κατερίνας Καραγούνη, που ανέδειξε το Cretalive είναι μονάχα μία από τις τόσες πολλές που υπάρχουν στην Κρήτη. Η ίδια, ευτυχώς, τα τελευταία 24ωρα βρήκε σπίτι, κάτι που δεν ισχύει για άλλους συνάδελφούς της που φιλοξενούνται προσωρινά σε σπίτια άλλων εκπαιδευτικών.
Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μία αγγελία, όπου προσφέρονται κουκέτες στα Χανιά έναντι 230 ευρώ τον μήνα, βέβαια, η γνησιότητά της τελεί υπό αμφισβήτηση. Όμως, η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά σε ιστοσελίδες μεσιτών και αγγελιών, προσφέρονται τρώγλες σε τιμές… παλατιών!

αγγελία
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κ. Αντώνης Τσαλαπάκης, αναφέρει στο Cretalive πως οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται πολύ να βρουν σπίτι να ενοικιάσουν και σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους ζητούν να.. τους αδειάσουν τη γωνιά στο τέλος Μαίου γιατί προσφέρουν το σπίτι τους σε τουρίστες για την καλοκαιρινή σεζόν!
Δάσκαλοι και καθηγητές που έρχονται στην Κρήτη για πρώτη φορά λένε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δε θα θέλουν να δηλώσουν σχολεία στο νησί για να διδάξουν. Αρκετοί φιλοξενούνται ακόμα και σήμερα σε διαμερίσματα συναδέλφων τους αφού τα ενοίκια των προσφερόμενων σπιτιών είναι στα ύψη και ο μισθός του αναπληρωτή σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να τα καλύψει.

 

Δείτε επίσης:

Εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα αλλά παραμένουν… στον δρόμο!

 

Οι αναπληρωτές στην Κρήτη βιώνουν μια "οδύσσεια"

 

Εκπαιδευτικοί, μόνοι, ψάχνουν σπίτι και… άτομα να μοιράζονται τη βενζίνη!

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ