«Η Κρήτη θα μπορούσε να (ανα)θρέψει την Ελλάδα»!

«Η Κρήτη θα μπορούσε να (ανα)θρέψει την Ελλάδα»!

Ο Στ. Γαβαλάς στα Livetalks για τις τιμές των οινοστάφυλων, το δάκο που «δεν παλεύεται» και το «χρυσό προϊόν» της σταφίδας

Για το ρίσκο που αναλαμβάνει η Ένωση Ηρακλείου με τις τιμές για τα οινοστάφυλα, την κακή χρονιά που προδιαγράφεται και φέτος για το ελαιόλαδο και την αναβίωση της σταφίδας μίλησε στα Livetalks και τον Κώστα Μπογδανίδη ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς.

«Η Ένωση κάνει το χρέος της απέναντι στον παραγωγό. Αν δεν δίναμε αυτές τις τιμές για τα οινοστάφυλα θα γινόταν χαμός, θα είχαμε κοινωνική έκρηξη» τόνισε χαρακτηριστικά στέλνοντας πάντως αυστηρό μήνυμα – προειδοποίηση στους παραγωγούς να «είναι σοβαροί». Ξεκαθάρισε ότι «θα καλοπληρωθεί το ποιοτικό προϊόν και όχι το σκάρτο» και ευχήθηκε του χρόνου να αποτελεί κακό παρελθόν ο κορωνοϊός, να επιστρέψει στην κανονικότητα ο τουρισμός και η οικονομία και «να μπορούμε να διαθέσουμε όλο το κρασί».

"Ο δάκος έχει ξεφύγει"

Αναφερόμενος στο δάκο και την εκτεταμένη προσβολή των ελαιόδεντρων που παρατηρείται και φέτος, είπε ότι «παρά τις έγκαιρες παρεμβάσεις, ο δάκος είναι ανθεκτικός, δεν παλεύεται και πρέπει να δούμε άμεσα τι θα κάνουμε για να μη χαθεί εντελώς και αυτή η χρονιά».

Η εμφάνιση των οψιγιάδων

«Η σταφίδα θέλει όρεξη, μεράκι και δουλειά» είπε ο κ. Γαβαλάς σχετικά με τους οψιγιάδες που εμφανίζονται και πάλι στην Κρήτη αναπολώντας τα χρόνια που «το χρυσό προϊόν έχτισε το Ηράκλειο και σπούδασε γενιές και γενιές».

Πόσο εύκολο είναι να ανακάμψει; «Υπάρχουν περιθώρια», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης αρκεί όπως είπε «να βάλουμε στόχο την ποιότητα».

«Μόνοι μας υπονομεύουμε και υποβαθμίζουμε τα προϊόντα μας. Ζούμε στη γη της επαγγελίας και δεν το εκτιμάμε. Η Κρήτη θα μπορούσε να αναθρέψει όλη την Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων.

 

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ.Σταύρου Γαβαλά:

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ