Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τη φωτιά στο 23ο Νηπιαγωγείο

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τη φωτιά στο 23ο Νηπιαγωγείο

"Χωρίς συντήρηση τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη

Στο περιστατικό της φωτιάς στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου την ώρα που βρισκόταν σε λειτουργία, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση". Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Για το περιστατικό στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, με διαρροή που προκάλεσε βραχυκύκλωμα και φωτιά στα πάνελ της οροφής στο γραφείο των εκπαιδευτικών, όπως  και συνολικά  για την κατάσταση των σχολικών υποδομών στον δήμο Ηρακλείου,  είναι άμεσα υπόλογοι κυβέρνηση και δημοτική αρχή. 

Αποδεικνύεται, δυστυχώς, για άλλη μία φορά, αυτό που η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου καταγγέλλει διαρκώς : τα σχολεία του Δήμου παραμένουν ασυντήρητα, σε εγκατάλειψη.  Χιλιάδες παιδιά στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα σε κτίρια που στην πλειονότητά τους είναι παμπάλαια, με τεράστιες ελλείψεις (τρανό παράδειγμα η «εφαρμογή» της δίχρονης προσχολικής αγωγής), χτισμένα με παλαιούς αντισεισμικούς κανονισμούς, χωρίς οικοδομική άδεια, χωρίς μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας,  και ως εκ τούτου επικίνδυνα.  Επίσης, είναι κοροϊδία, σχολεία με δήθεν προδιαγραφές για βιοκλιματικά κτίρια, με «φιλοπεριβαλλοντικό» μανδύα, να μην πληρούν καμία προδιαγραφή ασφάλειας.

Αιτία γι’ αυτή την κατάσταση είναι ότι η σχολική στέγη για το κεντρικό και τοπικό κράτος θεωρείται «κόστος»,  όπως συνολικά τα έργα προστασίας των λαϊκών οικογενειών, αφού δεν έχουν «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αντίθετα, δε θεωρούνται κόστος τα έργα «βιτρίνας» που φιγουράρουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2022 π.χ. αναπλάσεις στο Ηράκλειο για μια χούφτα μεγάλες επιχειρήσεις, που κοστίζουν χρυσάφι στη λαϊκή οικογένεια. 

 Για την κατάσταση της σχολικής στέγης στο Δήμο Ηρακλείου οι ευθύνες κυβέρνησης, δήμου, περιφέρειας, που συναποτελούν το κράτος, είναι ενιαίες για την υλοποίηση της  πολιτικής που αντιμετωπίζει τα παιδιά μας σαν αναλώσιμο υλικό μέσα σε άθλια κτίρια. Είναι οι ίδιοι που έχουν την ευθύνη  για την έλλειψη μέτρων για να προστατευθεί η υγεία των παιδιών μας μέσα στην πανδημία, μέτρων για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, όπως γονείς - μαθητές - εκπαιδευτικοί τα διεκδικούν 2 χρόνια τώρα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί  τη δημοτική αρχή Ηρακλείου να ξεκινήσει αμέσως τις απαιτούμενες εργασίες για την ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων στο 23ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου. 

Καλεί τους εργαζόμενους του Ηρακλείου, τις λαϊκές οικογένειες, να διεκδικήσουν χωρίς υποχωρήσεις, οι ίδιοι με την πάλη τους την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους για  ασφαλή σχολεία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Τέρμα τα αστεία με την ασφάλεια και τη μόρφωση των παιδιών μας! Είναι η ώρα να βγουν στο προσκήνιο αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας, να βγουν στο προσκήνιο συνολικά  οι λαϊκές ανάγκες. "

Διαβάστε επίσης:

Ζητούν λύση, εδώ και τώρα, για την επικίνδυνη διαρροή στο σχολείο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ