Η Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ για την πλημμύρα στο Καπετανάκειο

Η Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ για την πλημμύρα στο Καπετανάκειο

“Το Καπετανάκειο πλημμύρισε ακόμα μια φορά… και τα νερά πήραν μαζί τους την υποκρισία της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις Δήμου και Περιφέρειας!” αναφέρει χαρακτηριστικά

Ανακοίνωση για την πλημμύρα στο Καπετανάκειο σχολείο το πρωί της Τρίτης εξέδωσε η Οργάνωση Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Το Καπετανάκειο πλημμύρισε ακόμα μια φορά… και τα νερά πήραν μαζί τους την υποκρισία της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις Δήμου και Περιφέρειας!” αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ δεν αφήνει ασχολίαστο και το θέμα των κρουσμάτων covid στα σχολεία του Ηρακλείου.

Όλη η ανακοίνωση

"Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε δυο σχολεία του Ηρακλείου αλλά και οι υλικές ζημιές στο 10 ΓΕΛ Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ωρών επιβεβαιώνοντας ότι τα αιτήματα των μαθητών (για μέτρα προστασίας για την πανδημία και για έργα επίλυσης προβλημάτων του κτηρίου) είναι δίκαια και αναγκαία όσο για να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια!

Τελικά το σχολείο έμεινε «κλειστό» όχι λόγο των «καταλήψεων» και της στάσης των μαθητών… αλλά λόγο της στάσης και των τεράστιων ευθυνών κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης! 

Δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα το κτήριο που παραδόθηκε φέτος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες. Την πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας το σχολείο πλημμυρίζει από πρόβλημα στην αποχέτευση την άλλη από την κακοκαιρία και μάλιστα χωρίς να μπορούν να κλείσουν τα παράθυρα για να ξεκινήσει το μάθημα.

Επιβεβαιώνεται ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σε χιλιάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και στη Κρήτη μόνο τυχαία δεν είναι… είναι επιλογή της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης να μην παίρνει κανένα μέτρο την ίδια στιγμή που δις εκατομμύρια κατευθύνονται για τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματιών! 

Απέναντι σε όλα αυτά είναι υποκριτική και προκλητική η στάση της Υπουργού Παιδείας που λέει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ή δεν υπάρχουν λεφτά… Παράλληλα το ίδιο προκλητικές είναι και οι διαχρονικές υποσχέσεις Περιφέρειας και Δήμου Ηρακλείου ότι θα υλοποιήσουν τα αιτήματα των μαθητών, τα διάφορα «θα» που ακούμε κάθε φορά… και ξέρουμε ότι τελικά μόνο με τους αγώνες μας καταφέραμε να έχουμε κατακτήσεις. 

Μια τέτοια κατάκτηση των αγώνων ήταν και το κτήριο που φτιάχτηκε στο Καπετανάκειο… και με αγώνες θα ξανακαταφέρουμε την διόρθωση των προβλημάτων. 

Αυτούς τους αγώνες φοβάται η κυβέρνηση και για αυτό έχει προτάξει την καταστολή με το κερασάκι στη τούρτα τη σύλληψη και κράτηση μαθητών 14-15 χρονιών επειδή συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις(!).

Τώρα το δίκιο πρέπει να γίνει πράξη και αγώνας!

Την ίδια ώρα που τα προβλήματα μεγαλώνουν, τα κρούσματα αυξάνονται είναι ώρα να βρεθούμε στους δρόμους!

 

Τρα να οργανωθεί ο συλλογικός μας αγώνας, με αγωνιστικά 5μελή και 15μελή, με γενικές συνελεύσεις, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις ενωμένοι σαν μια γροθιά!"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ