Η πορεία της «Μήδειας» στην Κρήτη

Η πορεία της «Μήδειας» στην Κρήτη

Δείτε live την εξέλιξη των φαινομένων - Συνέχεια στις χιονοπτώσεις, ισχυρός παγετός, εξασθένηση των ανέμων - Παραμένουν οι συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων

Οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», που έχουν προκαλέσει προβλήματα κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου αλλά και στην ηλεκτροδότηση, θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους και σε παράκτιες περιοχές του νησιού. 

 


Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο νησί, κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ενώ έχουν προκαλέσει επίσης προβλήματα στους δρόμους, κυρίως με πτώσεις δέντρων.
Σταδιακά θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες πάντως εξακολουθούν να απευθύνουν συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες. 

Ισχυρός παγετός

 

 

 

 

 

Ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τη νύχτα της Τρίτης 16/2 έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 από την κακοκαιρία «Μήδεια» σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ελάχιστη θερμοκρασία που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα πέσει κάτω από μηδέν βαθμούς Κελσίου καθώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες για επιλεγμένες πόλεις της χώρας.

Είναι εντυπωσιακό ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Χάρτης θερμοκρασιών

 


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των φαινομένων:Φωτογραφία εξωφύλλου: Facebook/ Μανόλης Σμυρνάκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ