Η προετοιμασία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην εποχή του κορωνοϊού!

Η προετοιμασία του Πανεπιστημίου Κρήτης στην εποχή του κορωνοϊού!

Τι απαντάνε καθηγητές και εργαζόμενοι της Ιατρικής Σχολής στο δημοσίευμα του CRETALIVE

Γράψαμε την Τρίτη για τα όσα καταλογίζουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ιδρύματος σχετικά με το πρόγραμμα των κλινικών ασκήσεων, στη διάρκεια της δύσκολης περιόδου κατά την οποία είχαν τεθεί σε ισχύ οι περιορισμοί ενάντια στην πανδημία. Ωστόσο, αναζητήσαμε και την άλλη άποψη την οποία και ευχαρίστως δημοσιεύουμε.

Ειδικότερα, καθηγητές και εργαζόμενοι στην Ιατρική Σχολή αναφέρουν:

"Η Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχασαν ούτε μέρα μετά την άρση των περιορισμών. Κύριο μέλημα ήταν η διεξαγωγή των μαθημάτων από απόσταση για να μη χαθεί το εξάμηνο.  

Η Ιατρική από τις αρχές του Μάη προετοιμάζεται για τις κλινικές ασκήσεις που άρχισαν στις 25 του μηνός, τόσο σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ όσο και με την επιτροπή λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής επανείσοδος των φοιτητών και η προστασία των ασθενών.  

Το πρόγραμμα κλινικής άσκησης έχει καταρτιστεί από την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών και την Επιτροπή Λοιμώξεων.  Έχει γίνει με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των συμμετεχόντων, των ασθενών, και του προσωπικού. Μοριακά τεστ θα γίνονται όταν είναι αναγκαία σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν όλοι.  Το ΠΑΓΝΗ διαθέτει προστατευτικά μέσα και το Πανεπιστήμιο αλλά και η Ιατρική Σχολή προετοιμάζονται για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.  

Η Σύγκλητος και η Συνέλευση της Ιατρικης βρίσκονται σε τακτικότατες συνεδριάσεις και ο κοσμήτορας,η γραμματεία και η επιτροπή προπτυχιακών σπουδών σε διαρκή συνεργασία για τις εξετάσεις που θα αρχίσουν στις 15 Ιούνη.  Το πρότζεκτ δεν είναι απλό διότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι κατάλληλοι χώροι για δια ζώσης εξέταση όπως και η μέθοδος για εξέταση από απόσταση σε φοιτητές που μένουν μακρυά και για λόγους υγείας αδυνατούν να μετακινηθούν ασφαλώς.   

Τις επόμενες ημέρες και μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας το πλήρες πρόγραμμα της εξεταστικής θα είναι στη διάθεση των φοιτητών.  Η διάρκεια του θα είναι σχεδόν διπλάσια της συνήθως προβλεπόμενης. Ο υπερτονισμός προβλημάτων που είναι κοινά σε ολόκληρη τη χώρα αδικεί τος προσπάθειες των καθηγητών της σχολής αλλά και της γραμματείας και του κοσμήτορα.  Η ευαισθησία μας για τους φοιτητές μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που ορισμένες ομάδες φοιτητών παρουσιάζουν προς τα έξω.  Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών της Ιατρικής γνωρίζει ότι η σχολή τους αγκαλιάζει με αγάπη και ευθύνη".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ