Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του πολιτισμού: Ποια κρητική εταιρεία… πάει Βαρκελώνη

Newsroom
Newsroom

Η Aegean Solutions είναι η μοναδική εταιρεία από την Κρήτη που συμμετέχει στη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογικών και καινοτόμων εφαρμογών Mobile World Congress.

Η εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο Αιγαίου Solutions, Καινοτομικών Εφαρμογών & Νέων Τεχνολογιών Α.Ε. είναι η μοναδική εταιρεία από την Κρήτη που συμμετέχει στο εθνικό περίπτερο στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογικών και καινοτόμων εφαρμογών Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Συνολικά, από τη χώρα μας θα λάβουν μέρος 100 εκπρόσωποι από 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες.

Η εταιρεία προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού και του περιβάλλοντος με την χρήση των τεχνολογιών επαυξημένης και τρισδιάστατης πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη και την χρήση των προσωπικών βοηθών (Ai Chatbots) .

Κάποια από τα έργα της εταιρείας είναι

Συνομιλώντας με τον Καζαντζάκη: Έξυπνες εμπειρίες Μεικτής Πραγματικότητας

Στο έργο υλοποιείται ένα εξελιγμένο chatbot του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης: την μηχανική μάθηση (machine learning-ML), την επεξεργασία φυσικής γλώσσα (natural language processing-NLP) και τις  συνδυάζει με Virtual, Augmented και Mixed Reality τεχνολογίες, με τελικό στόχο την δημιουργία μιας διαφορετικής βιωματικής εμπειρίας για αυτούς.

Εικονικές περιηγήσεις στον Πειραιά

Οι Εικονικές περιηγήσεις στον Πειραιά αποτελούν μία ολοκληρωμένη ψηφιακή δράση εικονικών περιηγήσεων όπου με κύριο μέσο τις κινητές συσκευές, ο χρήστης με αφετηρία το Ίδρυμα Λασκαρίδη θα περιηγείται στην πόλη του Πειραιά και με όχημα τις διαδρομές που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό,  θα εντοπίζει νεοκλασικά κτίρια, χώρους, ανθρώπους, ιστορίες και στοιχεία τα οποία θα μπλέκουν την αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα με την σύγχρονη πόλη του Πειραιά.

Ψηφιακή ξενάγηση επαυξημένης πραγματικότητας στην ιστορική περιοχή της Μυκάλης το 1824

Το έργο «Ψηφιακή ξενάγηση επαυξημένης πραγματικότητας στην ιστορική περιοχή της Μυκάλης το 1824» στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης με την χρήση μίας ψηφιακής περιήγησης επαυξημένης πραγματικότητας. Η ναυμαχία της Μυκάλης πρόκειται για μια ιστορική ναυμαχία που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου μεταξύ των δύο συνασπισμένων στόλων Ύδρας και Σπετσών, κατά του Οθωμανικού στόλου. Τα ιστορικά γεγονότα της 5ης Αυγούστου 1824 καθώς και τα στιγμιότυπα εχθροπραξιών θα επαυξάνουν μέσα από την ψηφιακής εφαρμογή περιήγησης.

 

Δείτε επίσης:

Θα θέλατε να συναντήσετε τον Νίκο Καζαντζάκη; Τώρα μπορείτε! Δείτε πώς!

Οι ελληνικές συμμετοχές στην Mobile World Congress 2024

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ