Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται, μέχρι νεωτέρας, για την δευτεροβάθμια

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς γίνονται τα μαθήματα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά

Τις προσεχείς ημέρες αναμένονται τα... σπουδαία για την ημερομηνία επανέναρξης της δια ζώσης εκπαιδευτικής στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.


Όλα θα εξαρτηθούν από τις εκτιμήσεις και τα κριτήρια των ειδικών, που καθορίζονται απ’ την (δυναμική η αλήθεια είναι) πορεία της πανδημίας.


Έως ότου έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η τηλεκπαίδευση φαίνεται πως είναι λειτουργική. “Τα πρώτα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί. Τα πράγματα ρέουν ομαλά, και από άποψης υποδομής και από άποψης συντονισμού πάμε καλά” διαβεβαίωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γιάννης Καραγιαννίδης και συμπλήρωσε: “Εάν ληφθεί απόφαση να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση από εβδομάδα, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε κανονικά, με όλα τα μέτρα που προβλέπονται”.


"Οι μικροί μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο"


Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας (νηπιαγωγεία και δημοτικά), καθώς και της Ειδικής Αγωγής από την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξαν τις ... πύλες τους, για την (εκ νέου) υποδοχή των μαθητών.


Η διαδικασία εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πέραν των γνωστών προβλημάτων, με την 14ημερη αναστολή λειτουργίας σε δύο σχολεία λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, ευτυχώς δεν προέκυψε κάτι επιπλέον. Και στα δύο δημοτικά (το ένα βρίσκεται εντός της πόλης του Ηρακλείου και το άλλο στην Ψαρή Φοράδα) ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ορίζουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη, δημιουργώντας μία αίσθηση σιγουριάς και συγκρατημένης αισιοδοξίας τόσο στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλη Καρτσωνάκη, όσο και στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανόλη Μπελαδάκη.


Η πρώτη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και σημαντική γιατί είχαμε επιστροφές εκπαιδευτικών, οι οποίοι σε ένα μεγάλο βαθμό λόγω των διακοπών που είχαμε, είχαν ταξιδέψει σε άλλα μέρη της Ελλάδος” υπενθύμισε ο κ. Μπελαδάκης, επισημαίνοντας πως “αν συνεχιστεί έτσι κι αυτή η εβδομάδα, τότε μπορούμε να πούμε ότι πάμε καλά, με δεδομένο ότι στον νομό Ηρακλείου έχουμε 22.500 μαθητές, έχουμε 3.800 εκπαιδευτικούς”.

Ασφαλώς, όλοι ευχόμαστε να μην υπάρξουν νέες μολύνσεις. “Σε κάθε περίπτωση, έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων μηνών και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε” είπε ο κ. Μπελαδάκης.

Όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τηρούνται στο ακέραιο, όμως το σημαντικότερο για τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ότι “οι μικροί μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στην εφαρμογή των μέτρων, είναι πάρα πολύ συνεπείς. Και βεβαίως, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι γυρίζουν με ασφάλεια τα παιδιά στα σχολεία”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ