Η υπερτροφή της Κρήτης, δωρεάν, σε μαθητές, στρατό και νοσοκομεία

Η υπερτροφή της Κρήτης, δωρεάν, σε μαθητές, στρατό και νοσοκομεία

Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση "για επιδότηση της εργασίας" και "όχι της ανεργίας"

Πρόταση για δωρεάν διανομή σταφίδας στους μαθητές, στις ένοπλες δυνάμεις θα καταθέσει στην κυβέρνηση η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, πρόταση την οποία θα καταθέσει προσωπικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Ο επικεφαλής της Οργάνωσης  Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης φιλοξενήθηκε την Τρίτη στην εκπομπή του Livetalks "Όρεξη έχεις πρωί πρωί", μιλώντας για την σταφίδα και την κουλτούρα που ξεκίνησε να καλλιεργείται ξανά στα αμπέλια του νησιού, ξυπνώντας παλιές καλές μνήμες, όταν η "υπερτροφή" της Κρήτης "ήταν χρυσοφόρα για το Ηράκλειο" και όλο το νησί, συνολικά.

"Είναι μία πρόταση που μπορεί να περπατήσει" υποστήριξε ο κ. Ιερωνυμάκης, σχολιάζοντας την πρόθεση της Οργάνωσης της οποίας ηγείται.

Ο ίδιος κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική παραγωγή. "Στηρίζοντας την κρητική σταφίδα, στηρίζουμε τον τόπο μας, στηρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό" είπε, ζητώντας και τη συνδρομή του κράτους σε αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Ιερωνυμάκης αναφέρθηκε επίσης στο τι γίνεται με το ελαιόλαδο, ενώ "φρέσκαρε" και την πρόταση που έχουν καταθέσει από κοινού η Οργάνωση με το Εργατικό Κέντρο, "για επιδότηση της εργασίας" και "όχι της ανεργίας": Δηλαδή οι παραγωγοί και ο ΟΑΕΔ θα μοιράζονται το μεροκάματο, δίνοντας κίνητρο εργασίας στους νέους ανθρώπους.

Ακούστε τα όλα αυτά λεπτομερώς στο παρακάτω ηχητικό:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ