Ιδού οι εταιρείες που θα προετοιμάσουν το διαγωνισμό για τον ΒΟΑΚ!

Ιδού οι εταιρείες που θα προετοιμάσουν το διαγωνισμό για τον ΒΟΑΚ!

Ποιες εταιρείες προσέλαβε το υπουργείο για να προετοιμάσει το σχέδιο που θα οδηγήσει στην ανάθεση του έργου

Το υπουργείο Υποδομών ετοιμάζεται πυρετωδώς να πάρει το...ρίσκο του διεθνούς διαγωνισμούγια τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης χωρίς την στρατηγική μελέτη και επιμέρους μελέτες για τον δρόμο που εναγωνίως ζητά η Κρήτη. Ήδη ο υπουργός προανήγγειλε την τροπολογία στη Βουλή για να κάνει το διαγωνισμό το υπουργείο.

Μετά τον τεχνικό σύμβουλο που θα ειναι το γραφείο Δοξιάδη, όπως είχε αποκαλύψει το cretalive,τώρα προσλήφθηκαν τόσο νομικός σύμβουλος όσο και χρηματοοικονομικός σύμβουλος, αλλά και εκείνος που θα "πει" ποιο θα είναι το κόστος όφελος του έργου.

Καταρχήν το υπουργείο προχώρησε στην εγκριση ανάθεσης σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 128 του ν. 4412/2016 για υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης επί των προκαταρκτικών ενεργειών και προετοιμασίας διαδικασίας Διεθνούς Διαγωνισμού για τη σύναψη Σύμβασης για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά – Άγιος Νικόλαος».

Πρόκειται για την εταιρεία ΚΑΝΤΟΡ που θα αναλάβει να προετοιμάσει και να βοηθήσει τις υπηρεσίες για το διαγωνισμό και την διαπραγματευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Δείτε την απόφαση

Ανάλογη σύμβαση θα υπογραφεί με τον σύμβουλο για το κόστος όφελος του νέου δρόμου. Σύμβουλος θα είναι η ΡΕΜΑΚΟ

δείτε την απόφαση

Τέλος προσελήφθη και νομικός σύμβουλος για το έργο που είναι το γραφείο της Ευαγγελίας Παυλάκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ